torstai 1. joulukuuta 2011

Hullua hommaa!

Klippaamisessa voi menettää henkensä, ihan oikeasti!! Klipattiin tänään yhtä 5-vuotiasta tammaa. Kokeilin sen kans jo sitä eilen, mutta se ei ollu kovin yhteistyökykyinen joten odotin tähän päivään, että se voitas nukuttaa. No hevonen sai eka normi annoksen domoa ja jotain muuta ja alettiin klippaan päätä. Oikein kovasti näytti aluksi nukuttavan, mutta korvien lähelle kun mentiin alko kauhee riuhtominen. Ei millään saatu korvien sisältä klipattua ja pää muutenki jäi epätäydelliseksi. Sit oli jalkojen vuoro ja siitä se riemu vasta repes. Minä pidin etujalkaa ylhäällä ja yks toinen tyttö klippas takajalkoja ja monoahan sieltä tuli ja kovasti!! Hevosella ei ollu kyllä hyvät mielessä, kun siihen malliin takajalat viuhto. En oo ikinä nähny moista! Jos ois kavio osunu vaikka päähän, niin ois vähintään taju lähteny! Sit laitettiin vielä huulipuristin ja huuli oli ainaki kaksinkerroin, mutta silti se bitch yritti tappaa meitä minkä kerkes. Oli sit pakko jättää takajalkojen sisäpuolet klippaamatta. Etujalkojen kans ei ollu onneks ongelmaa, mut kroppaakaan ei saany yksin klipattua kun tuli potkuja ja yritti purra, joten piti sit huulipuristimessa roikkua. Hevonen sai domoa 2 kertaa ja oli ihan kunnolla unessa, mutta se vaan ei tykänny siitä yhtään. Voin kertoa, että en klippaa sitä enää koskaan. Mielummin lähen kotiin kun klippaan sen, mut mulle oma henki on kuitenki melko tärkeä. En sit tiiä mitä me tehään sen takajalkojen kans, kun siellä on vielä karvoja ja on kropassaki kyllä vielä vähän, kun ite aina klippaan kropan kahesti. Ei kuitenkaan enää kärsivällisyys riittäny, joten piti lopettaa.

Pomo "F" tulee kotia tänään kymmenen maissa kahen karvaisen ja lihavan elukan kanssa ja eipä mitään, huomenna se lähtee viikonlopuksi ranskaan! Ja minä kun luulin, että mun ei tarvis olla enään yksin. Eli tiedossa yksinäinen viikonloppu hevosten ja klipperin kans, jei! Toivottavasti voisin edes ratsastaa, kun ei jaksais juoksuttaa. Mut oon tyytyväinen, että se tulee takas kahen hevosen kanssa kolmen sijaan. Sit mulla on 5 hevosta ja se on aika hyvä määrä, loma verrattuna saksaan. Mut tosi kiva, että nyt on oikeesti aikaa nuille hevosille, kun saksassa se oli sellasta juoksemista paikasta toiseen ja ei kauheesti kerenny käyttää aikaa niihin hevosiin yms. Nyt on myös kiva kun on aikaa klipata hevoset vaikka kahen viikon välein, niin ne ei ees kerkeä päästä kauheen karvaseen kuntoon.

Mun pomolla on nyt vaan nuoria hevosia, kolme 5-vuotiasta, yks 4-vuotias ja yks 7-vuotias. Joten tullaan lähinnä kiertään nuorten hevosten kisoja, mutta tuo ei kuitenkaan halua mitään huonoja kisoja kiertää, joten sen pitäs olla ihan ok. Aattelin vaan, et ois ollu kiva päästä kiertään jotain isoja kisoja ja isoja luokkia, kun saksassa mää olibn aina nuorten hevosten kans pikkukisoissa, mut saa nähä. Sen kaks parasta hevosta on nyt lomalla sveitsissä ja ne tulee takas tammikuussa, ne on isojen luokkien hevosia. Toivottavasti ennen sitä se saa pari nuista muista myytyä, että ei oo liikaa hevosia. Eihän 6 hevosta ois liikaa, mut kun nuiden pitää mennä ulos 3 krt. päivässä, joten kyllä siinä menis enemmän aikaa. Ja sit karsinat pitää kans siivota kahesti päivässä. Toki se on hyvä juttu, että ne ei sit pääse kauheen huonoon kuntoon.

Laitan tähän vielä vähän päivän kulkua, millon teen mitäkin yms.

06:15 YLÖS!!
07:00 Talliin. Hevosille myslit.
07:20 (about) Hevoset walkkeriin, tähän mennessä oon siivoillu karsinoita ja siivoan loput+jaan heinät
08:00 --> hevoset sisälle syömään heiniä ja ite aamupalalle
09:00 Pomo alkaa ratsastaan hevosia
12:00 Lounas hevosilla, tallin lakasu ja ite lounaalle
14:00 (about) Takas talliin, hevosia tarhaan
16:00 Iltaheinät hevosille
17:30 Iltaruuat hevosille, tallikäytävän lakasu, finish!

Varusteet oon yleensä aina pessy ennen lounasta. Pomon kaveri on nyt ollu ratsastamassa nuita hevosia, mutta suunilleen samalla tavalla se menee sillon kun pomo ratsastaa. Hevoset saa aina ratsastuksen jälkeen sellasen magneettisen loimen selkäänsä puoleksi tunniksi, joka on mun mielestä vähän turhaa. Ymmärtäisin jos sitä käytettäs tyylin hyppäämisen jälkeen, niin kuin jotku näyttää kisoissa tekevän, mut jotenki hassua et pitää joka päivä käyttää... :o

Juu tässä tältä päivältä. Nyt lähden suihkuun ja nukkumis hommia katteleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti