maanantai 21. lokakuuta 2013

Mikään ei ole niinkuin ennen.

Heipparallaa kaikki lukijat!

En ole lähiaikoina hirveesti lukenut mitään hevosblogeja ja tämäkin blogi on ollut ihan unholassa. Ajattelin nyt kuitenkin kirjoittaa pienen päivityksen ja kertoa, että miten minulla nykyään menee. Suomessa oleskelua on takana nyt jo melkein 3 kuukautta! :O Aika menee vaan niin uskomattoman nopeasti! Tuohon kolmeen kuukauteen ei ole kuulunut mitään hevosiin liittyvää ja nyt tuntuu, että mielenterveys ei kestä enempää. En ole löytänyt edelleenkään mitään sopivaa paikkaa missä ratsastaa tai vuokrahevosta, joten ihan oman mielenterveyteni takia mun on varmaan pakko mennä käymään jossain ratsastustunnilla. On vaan niin kamala hinku hevosen selkään, vaikka uusi saliharrastus onkin vienyt melko paljon hevoshaaveiluja pois mielestä. Eilen kun katsoin telkkarista Helsinki International Horseshowta, niin se oli viimeinen niitti! Nyt tää tyttö ei kestä enempää. Ens viikko on melko kiireinen, mutta vois sen jälkeen sitten alkaa soitteleen johonkin talleille ja varata itselle joku kiva tunti.

Opiskelut on lähtenyt rytinällä käyntiin ja laajoja tehtäviä pitää palauttaa joka viikko! Yksi tenttikin on jo takana ja nyt jännittää, että menikö se läpi. Hankin myös kuntosalille vuosijäsenyyden ja olenkin innostunut käymään siellä 4-5 kertaa viikossa. Timmi kroppa olis kiva, viimeistään sit ens kesäksi :) Nyt oon sit saanut myös työpaikan ja käyn tiistaina kirjoittamassa työsopparin. Työt alkaa sitten marraskuun alussa ja se on sellaista ilta- ja viikonlopputyötä. Saa sitten nähdä, että miten mulla riittää aika kaikelle, koululle, työlle, salille ja hevosille. Mut oon sellanen ihminen, joka tykkää olla kokoajan menossa, joten kyllä mä pystyn siihen!
Rovaniemi myös tuntuu jo melko kotoisalta ja olen tykännyt kaupungista! Kavereitakin olen saanut :)

Nyt mulla on pieni syysloma ja tulin muutamaksi yöksi Ouluun. Oli kiva viettää rauhallisia koti-iltoja perheen ja kavereiden kanssa. Nyt sitten levänneenä jaksaa taas alkaa opiskelemaan ja treenaamaan :)

Ei mulla muuta kerrottavaa nyt ole! Jos joitakin kiinnostaa lukea vastaavanlaisia postauksia tulevaisuudessakin, niin laittakaa kommenttia! Blogi jää yhä elämään ja minä sitä lueskelen aina niinä hetkinä, kun mulla on kauhea ikävä ulkomaille heppahommiin :)

Loppuun vielä pari kuvaa :) Minut myös löytää instagramista, jonne päivittelen paljon aaallina
16 kommenttia:

 1. Mua ainakin kiinnostaa lukea vieläkin kuulumisia. Kiva postaus ja toivottavasti pääset pian taas ratsastamaan :)

  VastaaPoista
 2. Minua myös kiinnostaa vielläkin lukea kuulumisiasi :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus,myös täällä kiinnostusta lukea edelleen:)

  VastaaPoista
 4. Hitto sä oot mimmi nyt jo kunnossa ja niin timmi et itte vaa tulin surulliseks ku kattoo sua! Ja todellakin kiinnostaa sun kuulumiset myös täälä Suomessa, kirjoittele kuulumisia jatkossakin! :)

  VastaaPoista
 5. Jatka ihmeessä! :) Toivottavasti myös pääsisit pian hevosen selkään, kolme kuukautta olla ratsastamatta on kyllä pitkä aika.

  VastaaPoista
 6. Sun pitää kokeilla meidän tallin omistajan (RoRkin) Meijun tunteja, tykkäät varmasti! :)

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa Suomeen! Bongasin sun blogin tänään ekaa kertaa ja pakkohan se oli lukea kerralla kaikki postaukset (on ollut tosi toimelias työpäivä). Itse olin monta vuotta sitten Hollannissa töissä isolla myyntitallilla ja olihan se aivan upeeta/ihanaa/hirveetä ja kamalaa, kaikkea samanaikaisesti ja varsinkin vuorotellen. Nauratti lukea noita sun postauksia, kun mielialat heittää häränpyllyä ja välillä tuntuu, että on maailman huonoin hevosenhoitaja/ratsastaja ja toisinaan taas ihan ässä :)
  Summa summarum, itse en ole hetkeäkään katunut aikaani ulkomailla, kokemus on ollut kullanarvoinen ja ulkomaankokemusta arvostetaan alalla kuin alalla (mulla auttanut hirveästi työnsaamisessa). Voit varautua siihen, että ikävä on ajoittain valtava ulkomaille ja hevoshommiin (varsinkin kun tvstä tulee HIHS tms). Monelle ystävälle on käynyt niin, että koulut on jääneet kesken, kun on kaipuu hevosmaailmaan käynyt liian suureksi. Oikeasti ehtiihän sitä opiskella myöhemminkin, kannattaa mennä silloin, kun siltä tuntuu ja vielä jaksaa :)
  Itselläni kävi hevostelun kanssa niin, että en löytänyt Suomesta sellaista paikkaa jossa olisin viihtynyt kun ratsastuskoulut ja niiden hepat eivät vaan tuntuneet omalta jutulta, eikä tallienkaan puolesta löytynyt sellaisia puitteita mihin tuolla maailmalla tottuu eli vuosi vuodelta hevostelu väheni täällä kotimaassa. Toisaalta aikansa kutakin ja mistä sitä tietää jos sitä vaikka vanhemmilla päivillä innostuisi taas joskus heppailemaan...
  Nauti opiskelijaelämästä ja jos tuntuu siltä ettei ala ole omasi niin aina sitä voi muuta etsiä (vaikka ulkomailta) tai lähteä vaikka lyhyemmälle pestille heppatöihin (esim Sunshine Tour). Suosittelen kanssa vaihtoon lähtöä ulkomaille jos sellaiseen on mahdollisuus. Its eolin vuoden ja oli tosi kiva olla ulkomailla muissa kuin heppahommissa ja kuitenkin pääsi lähikisoja katsomaan ja tuttuja moikkaamaan!
  Kiitos tästä blogista ja toivottavasti jaksat jatkaa päivittämistä vaikka opiskelijaelämästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tsempistä! Oon sun kanssa monessa asiassa samaa mieltä! :)

   Poista
 8. hei ! aika vasta löysin tän sun blogin ja tä on ihana !:) Aattelin kysästä että minkä ikäsenä sun mielestä vois lähtiä saksaan talleille? Onko 16 liian nuori? Ja sitten vielä (oot tästä saattanu kertoakki mutten oo huomannu ainakaa misään) miten pääsit saksaan? Haitko jostai netistä vaan sivuja vai miten ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se helpompaa lähtee täysi-ikäisenä, mut se riippuu talleista! Joka paikassa ei ole kokemus niin tärkeään:) pääsin saksaan suhteilla !

   Poista
 9. Hei Alina! :) Luin blogiasi tänään ensimmäistä kertaa etsiessäni tietoa, miten pääsee ulkomaille tallille töihin. Mitä mieltä olet, että kannattaako sinne lähteä koulun kautta vai voisko lähteä ihan "omin nokkinen"? :)

  Oma hevosenhoitotaito on vähäistä tai oikeastaan paras terä vähän hakusessa, kun opiskelut vieneet kauas hepoista pari vuotta sitten. Kuitenkin ennen työelämään sukeltamista tallielämän viettäminen kiinnostaisi ja halu oppia lisää hevosten hoidosta on kova!

  Olisiko sinulla jotain mielipidettä/vinkkiä antaa, että miten kannattaisi lähteä liikkeelle? Vai aloittaa työt Suomesta kokeeksi ensin?

  Jos haluat vastaile tähän. Löysin sinut myös instagramin kautta ja lisäsin br34k_3v3n nimellä,
  joten sielläkin voi jutella tai sitä varmaan ainakin käytän säännöllisesti.:)

  Hyvää iltaa ja jutskailemisiin! :)
  PS: Tämä sun blogi on i.h.a.n.a.!!:):)

  VastaaPoista