lauantai 11. elokuuta 2012

Hups!

Mulla on ollut melkein viikon postaustauko! Anteeksi! Ei vaan oo tullu kirjotettua saati kuvailtua, enkä haluaisi kuvatonta postausta laittaa, koska ei kukaan sellasta jaksa lukea!
Melko kiireinen viikko ollut. C:n talliin tuli uusi tamma Zamira. Se on jo jonku kuukauden ollu meillä, mut nyt vasta C alkoi sitä ratsastamaan Amandan lähdettyä. Se on 8-vuotias ja hypännyt tosi hyvin, mut sen edellinen omistaja hajotti sen niin, että sillä on nyt tyyli aivan hakusessa. Mutta rauhassa mennään sen kanssa, sillä on paljon potentiaalia. Luonteeltaan ihan kiva, ei tee mitään tyhmää. Kuvaa en oo vielä saanu siitä otettua, mut jos koittaisin huomenna :)

Keskiviikkona meillä oli kisat koko päivän. Kisapaikka oli 10 min ajomatkan päässä, joten kaikki hepat ei lähteny kerralla mukaan, vaan ajettiin ees-taas. Aamulla kaheksalta lähdettiin Donatellan kans hyppään 120 ja 125 cm. Molemmissa luokissa se oli puhdas ja voitti 125 cm. Se on tosi cooli kisoissa ja radalla ja sitä on helppo ratsastaa käännöksissä yms. Se hyppäs ennen jalkaleikkausta 145 tasolla ja sinne koitetaan nyt päästä, ei ehkä tällä kaudella vielä, mut viimestään ens keväänä.
Ajettiin ratojen jälkeen nopeesti tallille vaihtaan hevosautoa ja hevosia. Mukaan lähti Spaicy, Anastasia ja 2 hevosta belgialaiselta W:ltä. Tällä kertaa tuli yks ruusuke Anastasialle 125 luokasta, oli joku nro. 12 tai vastaava. Spaicy ei loistanut. Illalla sit ajettiin nopeesti kotiin ja tultiin takas viiden maissa C:n tytön (L) kolmen hevosen ja Ziezon voimin.  L:n kaikki hevoset teki puhtaat radat kerran, yks niistä hyppäs 2 luokkaa ja teki toisessa yhden virheen. Luokkien korkeus oli 130 ja 135. L oli 135 luokassa toinen ja neljäs! Huomenna ne lähtee euroopan mestaruuskisoihin kisaamaan juniorisarjaan. Ne on viikon pois.
Ziezo oli ihan surkea. Se ei halunnu hypätä mitään. Fakta nyt vaan on se, et se ei oo ammattilaisen hevonen, se on ihan jees 120 luokkiin, mut se nyt joutuu sitä ratsimaan koska ne on Ziezon omistajan kans niin hyviä kavereita. Alunperin Ziezon omistaja osti sen itelleen, mut nyt C joutuu ratsimaan ja kisaamaan sillä. Ajan ja rahan haaskaamista sanon minä. Kaverin kans ei aina oo helppo työskennellä.
Torstaina ja perjantaina maastoiltiin hevosilla. Menin kaikilla maastoon paitsi Zamiralla. Kaikki on ihan kivoja maastossa, mitä nyt Ziezo saattaa olla vähän typerä. Sillä ei oo ees paljoo kisahevosen verta ja silti se on tyhymä.. en tajua! Spaicy on varmasti tosi tyytyväinen elämäänsä täällä. Saksassa kisahevosten elämä on paljon kurjempaa. Ne tekee töitä joka päivä, ei pääse maastoon tai laitumelle. Täällä Spaicyn elämä on muuttunu kertaheitolla. Se pääsee joka päivä laitumelle ja se liikutetaan ratsastuksen lisäksi kävelykoneessa joka päivä. Se on maastossa yllättävän rauhallinen siihen nähden, että se tuskin saksassa ikinä on metässä käyny.

Mulla on tänään vapaapäivä. Koitin nukkua pitkään, mut se ei oikein onnistunut kauheiden vatsavaivojen takia. Heräilin kokoajan viime yönä, mut kyllä mää sit lopulta kymmeneen asti sain nukuttua, mut nukuttuja tunteja ei älyttömästi tullu. Kävin sit aamulla pyörällä kaupassa ja ostin kaikkea mitä mun ei pitäis ostaa.. kuten marenkeja, jäätelöä, suklaata... Istuin tuossa äsken sit pihalla ja nautin vaniljajäätelöä marenkien ja suklaapähkinöiden kans. Aurinkoa taas täydeltä taivaalta ja samaa luvassa seuraaville päiville, jopa yli +30 astetta. Täällä kesä on hieman suomen kesää pidempi :D En valita! Lohduttavaa on se, että tiedän luultavasti olevani täällä myös ens kesän, joten tiedossa taitaa olla taas kunnollinen kesä ja rusketus! Sit voikin palata suomen ankeuteen ja muuttaa sinne joulupukin kaupunkiin rovaniemelle!

Kuvasta näkee kuinka hirveä mun tukka on! Sen takia ajattelinkin värjätä sen tänään tummaksi! Ongelma vaan on se, että mulla on vaan yks purkki väriä ja tää tukka on sen verran pitkä, et ei taida ihan riittää.. Noh, alotan juuresta ja sit jos ei latvoihin riitä, niin käyn maanantaina ostaan lisää ja värjään latvat ;)
Illasta on sit vuorossa perinteinen huoneen siivous. Tää pääsee aina ihan kaattiskuntoon viikossa, pölyä ja puruka joka paikka täynnä!

Loppuun vielä kuvat meidän poneista!

Karel on tuo valkonen ja se hirnuu aina ihan täyttä kurkkua et ihan korviin käy. Lisäks se hörisee ihan sikana kokoajan ja se on tosi ärsyttävää. Toinen on Pepita ja se ei oo koskaan ilonen ja se aina yrittää purra muita hevosia kun ne menee sen karsinan ohi.

Sit vielä pari posetuskuvaa tältä päivältä! Makasin auringossa pari tuntia ja oon taas astetta ruskeempi! Ihanaa kun kesä täällä vaan jatkuu :)


3 kommenttia:

 1. Ihania noi ponit!! Toi ruunikko on jotenkin hirveen sympaattisen näkönen, vaikka hieman luimiikin kuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no onhan se vähän naurettava kun se yrittää uhitella isoille hevosille :D

   Poista
 2. http://emiliaikola.blogspot.fi/2012/08/liebster-blog.html
  :)

  VastaaPoista