lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kiireviikko takanapäin..

Huhhuh mikä viikko takana! Kuvittelin, että olis iisiä kun porukka palas sieltä Italian kisoista, mutta ei..
Meillä on hevosia enemmän kuin laki sallii ja ratsastajia vain yksi vakkari ja toinen sellanen joka on ratsastanut vain muutaman hevosen päivässä. Sit on vielä ollut kisoja siihen kaiken kiireen päälle.
Mut kisat meidän osalta meni kyllä ihan nappiin. 5/6 radoista meidän osalta puhtaita ja yli puolista sijoitus. Anastasia hyppäsi ensimmäisen 135 luokkansa puhtaasti ja ekasta 140 cm luokasta 2 alas, eka kolmoissarjalta ja toinen sarjalta, eli ei mitään liian isoja virheitä.
Lisäksi kisoissa oli mukana Spaicy ja Stellio ja kisamenestys sitten toi meille asiakkaita, mutta ne oli ihan ihme sakkia. Yhtenä päivänä meillä oli kahdet asiakkaat. Ekojen olis pitänyt tulla aamulla, mutta lopulta tulivat kesken lounastauon ja kokeilivat tusinan hevosia, mutta ensimmäisen esteen jälkeen piti sit tulla alas, kun ei ollu oikeanlainen. Lopulta se homma sit veny iltapäivän puolelle ja mulla oli kauheana hommaa, kun piti vielä itsekkin ratsastaa ja laittaa hevosia kävelykoneeseen. No siinä sitten juoksin paniikissa ympäriinsä, kunnes C soittaa, että tulee uusia asiakkaita ja samoille hevosille mitä aikasemmin. Kys. hevoset oli ratsastattu jo kahdesti sinä päivänä. No eipäs ne hevoset sitten kelvannut tällekkään asiakkaalle. Iltatallin teossa oli kyllä tuli persuksen alla ja puolet tallista jäi siivoamatta, kun kello näytti jo kuutta. Lisäksi C unohti, että meidän piti ratsastaa 2 yksityisten hevosta, niin kiva siina viiden jälkeen alkaa niitä sit ratsastamaan.

C:n talliin on tullut uus kimo hevonen ja nyt meillä on sit kolme hevosta kuudesta kimoja. Voin kertoa, että on kyllä groomin painajainen. Kisa-aamuina varsinkin! Aikasemmin ei ollut yhtään kimoa, mut nyt kaikki alkaa muuttua kimoiksi. Tänään maastoilin sillä uudella kimolla (Colleen) ja se oli oikein mukava. Tässä yks päivä me mentiin kolmistaan maastoon minä, C ja sit L:n groomi ja oli varmaan paskin reissu ikinä. Yksikään hevosista ei ollut johtajatyyppiä, eli siis kaikki kolme hevosta kääntyivät jos yks käänty. Kääntymisiä tulikin melko monta ja laukka-askelia sivuun sekä taakse, keulimisia ja hevosten takapuolet vastakkain paiskautumisia. Se homma oli aivan naurettavaa. Tien vieressä oli heinäpaaleja ja niiden ohittamiseen meni se 5 min. ja hevosten kans kauhea tappelu, melkein pohkeet meni kyljistä läpi. Tuollaiset maastoreissut eivät ole kovin nautinnollisia ja sitä vaan pelkää kokoajan, että mikähän tulee olemaan seuraava pelottava juttu josta pitää kääntyä pois.

Ratsastin eilen ja tänään pitkästä aikaa Zamiran, koska sen uus omistaja on lomalla jossain. No se oli kyllä täydellisyys! Siis se hevonen vaan on niin miellyttävä ratsastaa, että oksat pois. Kaikkiin apuihin se vastaa tosi herkästi ja kaikki on niin helppoa. Tulee itelle ihan sellanen olo, et on hyvä ratsastaja. Istunnan kanssa ei ole mitään ongelmia, ainut että laukassa se painaa vähän kädelle. Mut mulla on nyt tässä viimeaikoina loksahtanut joitain palasia kohdilleen ja kaikki hevoset toimii yllättävän hyvin.
Zamiran uus omistaja on 100% kouluratsastaja ja se ratsastaa aina maneesissa. No Zamira ei siis ollut ollut ulkona kuukausiin, mutta se oli vaan tosi onnellinen, mutta ei ollenkaan tyhmä tai liian villi. Se oli vaan niin täydellinen tänään...

Ostin kisoista uudet ratsastushousut. Kingsland karen housut, saman mallin housut mulla on jo ennestäänkin, mut ne on vaan niin mukavat jalassa, ihan kuin toinen iho. Tuo väri on kivaa vaihtelua harmaisiin ja sinisiin housuihin, joskin se likaantuu helposti ja mulla ei oo siihen mätsääviä huppareita tai paitoja. Pitää ostaa joku ruskea huppari, niin näyttää hyvältä ;)
Mulla on huomenna vapaapäivä ja en tee yhtään mitään. Oon koko päivän sängyssä ja mietin, että miten hitossa selviän seuraavasta viikosta, ja sitä sitä seuraavasta... :D

5 kommenttia:

 1. Jee postailet taas! :D on sulla kyllä kiirettä siellä ! :o olisin ihan kuollu.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun oot postaillu taas!:)

  VastaaPoista
 3. Paljoks noi housut maksaa siellä? :o ihan törkeen makeet, haluun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no euroissa nuo on pari sataa ja frangeissa toki enemmän. mut sain aika hyvän diilin hinnasta :)

   Poista
 4. Mukavaa, että ehdit taas kirjoittaa :)
  Mutta huh, hommaa siellä kyllä tuntuu riittävän...

  Jos saa toivoa, niin olisi kiva joku postauskerta lukea teidän hevostenne kengityskuvioista. Onko eroa suomalaiseen tyyliin, ja käytetäänkö paljon esim. välipohjia tms. ??

  VastaaPoista