sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Takaisin suomessa ja yhteenveto saksan keissistä!

Palasin siis suomeen keskiviikko iltana. Lensin ensin Hampurista köpikseen jossa odotin muutaman tunnin ja siitä lensin sit suoraan ouluun ja äiti tuli hakemaan :)<3

Viimeiset päivät saksassa olivat yhtä tuskaa. Pomo siis ilmoitti minulle puolen päivän perusteella, että en ole tarpeeksi hyvä hänelle kisahoitajaksi mutta me voidaan katsoa miten pärjään kotona ja jutellaan sit uudestaan. Heti seuraavana päivänä päätin, että en sinne jää ja seuraavat päivät olivat vaan vahvistusta asialle. Huomasin, että asia olikin aivan toisin päin, taisin minä olla liian hyvä kyseiselle tallille hevosenhoitajaksi.
 Kyseessä oli talli jonka omistaja kisaa paljon kansainvälisiä kisoja ja treenaa/myy hevosia. Sitä ei todellakaan olisi uskonut pelkästään hevosia katsomalla. Kaikki omistivat kauheat talviturkit, ylikasvaneet hännät ja harjat sekä niskasiilit. Kaikki hevoset olivat erittäin herkkiä päistään eikä niihin saanut niin helpolla koskea. Tallissa oli kyllä siistiä, mutta monet käytännön asiat olivat hevostenhoitajilta unohtunut tai asiat olivat vaan lipsuneet tähän pisteeseen. Suurimmalla osalla hevosista oli myös jokin tarttuva iho-sairaus jonka takia hevosilla omat harjat. Hoitajilla ei toki mielessä käynyt se, että tauti voisi tarttua myös pinteleiden välityksellä, sillä niitä ei jokaisen käytön jälkeen pesty. Lisäksi hevosia ei edes kauhen hikoamisen jälkeen pesty, vaan ne annettiin kuivaa solariumin alla. Hevoset olivat aivan pölyisiä.

Lisäksi yksi poislähtemistä vahvistava tekijä oli se, että vaikka hevosenhoitajilla oli paljon aikaa, eivät he ottaneet hevosia vaikka kävelylle. Suurin osa hevosista vain ratsastettiin ja loppupäivän ne seisoivat karsinoissa.
Mun itse oli tosi vaikea vaikuttaa tallin asioihin koska 2 hevosenhoitajista ei puhunut sanaakaan englantia. Kommunikoiminen kävi saksaksi, ymmärsin kun he puhuivat mulle, mutta mitään en paljoa osannut takaisin sanoa. Nämä hoitajat olivat olleet tallilla jo yli 2 vuotta töissä. Kumpikaan heistä ei osannut klipata.

Tässä nyt tiivistettynä tämä saksan keissi. Ei sitä toki viitsi ihan kauheasti alkaa paikkaa haukkumaan julkisesti netissä, mutta mun mielestä on hyvä että lukijani tietävät millaista tämä työ voi myös joskus olla. Tokihan se on aivan eri asia mun kohdalla, koska niin monenlaista paikkaa on jo tullut nähtyä ja omien taitojen karttuessa on myös oma taso noussut ja mielipiteet joka asiasta. Jos oisin ensimmäisenä työpaikkana mennyt tuonne tallille, ei varmasti olisi niin moni asia pistänyt silmään.
Tokihan paikassa oli hyvätkin puolensa. Omistaja pariskunta oli erittäin ystävällisiä, joskis miehen tekemä johtopäätös minun osaamisesta puolen päivän perusteella jäi ihmetyttämään. Myöskin asunto oli kiva ja työpäivät ei olleet pitkiä.

Nyt luulen, että voin jättää tämän aiheen ja seuraavat postaukset koskevatkin tulevaa työpaikkaani joka on Sveitsissä. Tästä paikasta olen tosi innoissani mutta varuillaan, sillä en halua pettyä jälleen. Mutta voin kertoa, että nyt tuntuu jo vähän oikeammalta ;) Nyt pitäis viellä kaks ja puoli viikkoa malttaa ja koittaa selvitä kunnialla pääsykokeesta. Pitäis pyytää jotakin opettamaan mulle vähän matikkaa. Pääsykokeeseen kuuluu matikan tehtäviä, äikän joku tekstin ymmärtäminen ja englannin essee. Luulen että 2 jälkimmäistä ei tule tuottamaan ongelmia, mutta matikka on ollu mulle aina se heikkous. Lisäksi pääsykokeisiin kuuluu haastattelu ja niissä mä oon aina loistanu :p
Onneks ei tää aika täällä kuitenkaan pitkäksi käy, kun sain 2 ponia liikutettavaksi, joka päivä ainakin toinen niistä pitäis ratsastaa. Ihan hauska pitkästä aikaa poneilla ja olipa vähän hurjaa tänään maastossa, poni lähti vetään laukkaa ihan tykkinä että vesi vaan tuli silmään :D Lisäks se näytti mulle yks päivä, et miten tehdään laukanvaihdot askeleessa! Kyllä ponitkin osaa ;) Molemmat löytyy sukupostista, toinen Bonaza ja toinen Sällin Maila.

Lukijoita on tullut taas lisää ja kiitos heille, pysykäähän messissä, tää ei tästä mene enää kuin paremmaks!

Tässä vielä kuva jossa kädessä hyvinkin tutuksi tullut pullo ;)


6 kommenttia:

 1. Löysin sun blogin ja tätä on kiva lukee, ku saa vähä verrattua omaa työtä :) Ja kiva huomata se että muillakaa tää hevosenhoitajan elämä ei oo iha ruusuilla tanssimista joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se ei todellakaan ole, mut vaikeuksien kautta voittoon ja rohkee täytyy olla et tälläseen pystyy :)

   Poista
 2. Ihan ystävällinen vinkki ammattilaiselta: kannattaa ehkä ennen seuraavassa paikassa aloittamista miettiä hetken sitä omaakin toimintaansa. Tosiasia, jonka varmaan ymmärrät sitten vähän vanhempana, on kuitenkin se että olet kovin kokematon arvostelemaan pitkän linjan ammattilaisten käytäntöjä. Se, että itse on tottunut Suomessa ratsastuskoululla johonkin, ei tarkoita että kaikki muu on väärin.

  Hyvä että sinulla on itseluottamusta ja sitä kyllä tarvitaan, mutta ylpeys on sitten eri asia ja siitä on vain haittaa, kuten olet varmaan huomannut. Oikeasti hyvällä työntekijällä ei mitenkään voi käydä niin käsittämättömän huono tuuri, että pystyisi löytämään parin kuukauden sisällä noin monta surkeaa työpaikkaa. Pitäisi pystyä sopeutumaan erilaisiin tapoihin, olla ahkera, oma-aloitteinen ja sitten olisi toki hyvä jos olisi taitoa ja rutiinia, mitä nyt tietenkään ei kehity ilman vuosien harjoittelua. Alkeellinen kielitaitokin varmasti edesauttaisi viihtyvyyttä.

  Mutta toivottavasti pääset hakemaasi kouluun ja se on sinulle sopivampi ala. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, mutta mulla ei oo mitään hajua mistä puhut, oletko lukenyt blogiani ollenkaan? Mistä ihmeestä oot päähäsi saanut, että oon kaiken oppinu ratsastuskouluilta? Jos näin olisi, olisin oikein tyytyväinen talleihin joissa hevoset ovat talvikarvan peitossa ja harjat leikkaamattomina, sillä tällaistahan se suomen ratsastuskouluilla on.
   Tuokaan ei todellakaan pidä paikkaansa, että olisin parissa kuukaudessa löytänyt muutaman ihan surkean työpaikan, kun siinä ajassa olen ollut tasan yhdellä tallilla töissä! Alkeellinen kielitaitokin löytyy, joten en sinuna tulisi neuvoja antamaan ilman minkäänlaisia faktoja ja on kyllä erittäin kohtuutonta tulla arvostelemaan omaa sopivuuttani tälle alalle, se kun on minulle tässä elämäntilanteessa täydellinen.
   Mielipiteitä ja kritiikkiä saa toki antaa, mutta omasta päästä keksityt jutut on kyllä melko mauttomia.

   Poista
 3. Kenen tallille Sveitsiin menet?? Olin siellä itse yhdellä Este/myyntitallilla Zurichissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua kertoa tallin nimeä, mutta sijaitsee Bernin läheisyydessä.

   Poista