sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Vihdoin vapaapäivä!

Vihdoin sain nukkua aamulla pitkään! Mentiin eilen 7 hengen talliporukalla ravintolaan syömään. Hinnat oli tosi korkeat, mut se oli odotettavissa. Mun annos oli 39 frangia ja sit siihen päälle juomat. C makso kaikkien 7 hengen ruuat.. Mua kyllä jäi vähän häiritseen, koska oli taatusti tosi iso lasku ja olin kyllä varautunut maksamaan omani. Olin ravintolassa jo tosi väsynyt ja siitä me sit lähdettiin yhille kivaan baariin. Olin tosi väsynyt ja halusin kotiin ja luulinkin, että me niiden yhtien jälkeen lähetään kotiin, mut sit C sai mut houkuteltua vielä yhille johonkin toiseen baariin. Oltiin liikkeellä kahella autolla ja 3 henkeä lähti siinä vaiheessa kotia kohti. Me sit 4 hengen voimin (minä, C, C:n tyttö ja sen poikaystävä) lähettiin toiseen baariin. Baarissa oli ihan ihme jengiä, mut musiikki oli ihan huippua. Innostuttiin sit tanssimaan ja oli tosi hauskaa, vaikka en ollut edes humalassa. C oli kyl ihan hullu tanssija! Itekki sit tanssin ihan estoitta ja oli kyl vaikka kuinka monta ihme hiipparia siinä ympärillä kyttäämässä ja halus juttusille.
Lähettiin kotiin puoli 2 aikoihin. Aamulla nukuin puoli kahteentoista ja vieläkin väsyttäis! Siivosin just huoneeni ja nyt on onnellinen olo kun on siistiä :)

Nyt niistä kisoista vähän. Eli ne oli keskiviikosta perjantaihin. Perjantaina oli mukana vaan Amanda ja sit toiselta ratsastajalta yks hevonen ja mentiin pienellä hevosautolla. Amanda hyppäs ihan ok:sti, mut sille kyllä tarvii vaihtaa kuolaimet..
Torstaina lähettiin isolla rekalla 5 hevosen voimin, C:llä Zietzo ja sit kahella muulla ratsastajalla 2 hevosta. Zietzo oli ekassa luokassa tosi huono, mut toisessa hyppäs jo paremmin, otti ekassa vaiheessa yhen alas, luokan korkeus 135 cm. Torstaina kisoissa oli aivan älytön tuuli. Tavarat lenteli ja oli tosi kylmä!
Kuvassa C:n tytön kisahevonen Ultimahorn sekä ranskalaisen ratsastajan kisahevonen Elastique.

Perjantaina lähdettiin kahen tamman voimin kisoihin hyppäämään 6 ja 7-vuotisluokat. Eka hyppäs 6-vuotias Spaicy ja otti ekan esteen alas, mut oli kyllä tosi hyvä. Se on kyllä tosi hyvä hyppääjä. Otti toisessakin luokassa ekan esteen alas, mut loppurata meni hyvin. Kumma juttu..
7-vuotias Anastasia ei ollu oma itsensä ja sillä meni molemmat radat pipariksi..
Toisen luokan tienoilla alkoi kova vesisade. Onneks C toi mulle perjantaina uuden takin. Se on sellanen sininen bomber-mallinen jossa on tän tallin logo ja nimi. Oli kiva lahja C:ltä!

Eilen oli vähän kiireinen päivä, kun oli kaikki kisakamat putsattavana sekä hevoset piti liikuttaa normaalisti. Aamulla C ja se yks omistaja kävi maastossa Anastasialla ja Spacy, sen jälkeen menin sen omistajan kans maastoon, mulla C:n uus hevonen Donatella ja Zietzo omistajansa kanssa. Lisäksi juoksutin Amandan ja ratsastin Tassinan. Tänään iltapäivällä ajattelin vielä Tassinan ratsastaa jos jaksaa..
Se Donatella on sellanen 12-vuotias tamma. Se on ollu tässä tallissa jo pitkään, mut sillä oli joku leikkaus jaloissa. Sitä ennen se hyppäs 145 luokkia. Sillä on lisäksi joku häikkä selässä. Se kävelee aina pää pilvissä selkä notkolla.
 Tässä kuva meidän "kisalaatikosta" Tuossa on siis tuollanen iso muovinen laatikko, johon aina pakkaan suojat, vyöt, suitset, korvahuput yms. sekä tuon harjakassin. Kassista löytyy kaikki tarvittavat harjat, kovat ja pehmeät, kiillotukseen, hännä ja harjan harjaamiseen yms. Lisäksi on vauvaöljyä ja vauvapyyhkeitä viimeistelemiseen, kärpäskarkoitetta, haavanpuhdistusainetta, bepanthen rasvaa,  pyyhkeitä, satulasaippuaa sekä juomapullossa on jalkojen kylmäysgeeliä. Pakkaan aina kisoihin mukaan pintelit ja patjat ja ratojen jälkeen hevosten jalat huuhdellaan ja kuivataan, niihin hierotaan kylmäysgeeliä ja ne pintelöidään.

Saa nähä mitä huominen tuo tullessaa. Viime maanantai ainakin oli kauhea kaaospäivä! Meillä on ens viikolla taas kisoja ja mukaan ois lähössä 4-5 hevosta, mut toivottavasti ei kaikki samana päivänä!
Taidan mennä nyt takas nukkumaan ja ehkä lukemaan äitin lähettämää nälkäpeli- vihan liekit kirjaa!

Loppuun vielä todistusaineistoa, et minäkin meikkaan joskus!

6 kommenttia:

 1. Sulla on kiva blogi :) Mikä kamera sulla on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) suurin osa kuvista kuvattu nokian kännykameralla, mut jotkut sit mun canonin digikameralla :)

   Poista
 2. mikä toi pampers juttu tuola teijän kisalaatikossa on:D ja ratsastatko sääkin ilman kypärää sielä? Kun tossa kuvassa noi kaks muutakin menee?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on vauvapyyhkeitä :) Hevosen nenän puhdistukseen hyvä muunmuassa!
   Ja en ratsastanu ilman kypärää, mulla on ja tulee aina olemaan kypärä kun oon hevosen selässä :)

   Poista
 3. hieno talli! ja pakko sanoo et oot tosi nätti,myös ilman meikkiä!

  VastaaPoista