sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Miten päädyin hevostöihin ulkomaille

Tästä aiheesta mulle tuli joku aika sitten kysymys ja nyt voisin siihen vastata!

Elikkäs valmistuin lukiosta keväällä 2010. Hetin sen jälkeen aloitin työharjoittelun hevostallilla. Talli oli terapiatalli mutta suunilleen puolet hevosista oli yksityisiä ja täyshoidossa, karsinoita oli 12. Tämä oli mun ensimmäinen työ hevostallissa ja asiat tuli uusina. Mulla tosiaan oli tähän aikaan vuokrahevonen jonka karsinaa tuli siivottua yms, mut sehän on aivan eri asia kuin aamutallin teko 12 hevoselle. Opin kuitenkin kaikki asiat nopeesti ja mulla oli tosi kiva työkaveri jonka kanssa meistä tuli hyvät kaverit, lisäksi talliporukka oli kiva ja olin ihan tykätty työntekijä. Hevosia oli pienistä poneista isoihin kouluhevosiin. Olin tallilla töissä puoli vuotta. Tein talleja ja autoin ratsastusterapioissa, ratsastin pari kertaa viikossa. Kesä siellä oli ihana. Pyöräilin joka aamu about 15 kilsaa aamutalliin, mut se oli kivaa. Olin siihen aikaan vähän paremmassa kunnossa mitä nyt...
Toinen pomoistani oli ollut belgiassa stephexillä töissä 4-vuotta ja hänen kertomien tarinoiden perusteella mua alkoi myös kiinnostamaan ulkomaille lähtö. Muistan, että kun se mun pomo sitä ehdotti mulle ekaa kertaa, suunilleen vaan nauroin, että joo en todellakaan uskalla lähteä mihinkään ja en oo tarpeeks kokenu! Vähän myöhemmin aloin sitte vähän makustelemaan sitä ideaa uusiksi ja ajattelin, että tässä vois olla mun mahdollisuus. Jäin työttömäksi ja mulla oli vähän vaikeaa mennä hakeen töitä. Ajattelin sitten, et yritän nyt et miten käy.
Ei mun pitkään tarvinnut odottaa, kun entinen pomoni kertoi erään ihmisen nimen jolle voisin laittaa viestiä, kyse oli työstä saksassa. En sitte hoksannu kysyä tarkalleen, että kuka henkilö on kyseessä ja luulin sitten, et kys. henkilö on saksassa töissä, mut sit mulla naksahti palat kohdilleen ja älysin, että kuka henkilö on kyseessä ja hän oli Hennan äiti ja Henna oli saksassa töissä. Tiesin hänet ennaltaan, koska me ollaan samalta paikkakunnalta.
Laitoin sit Hennan äitille viestiä ja sen jälkeen hän suunilleen jo päätti, et otan paikan vastaan ja ilmoitti siitä jo Hennalle! Juttelin sit Hennan kans puhelimessa ja sen jälkeen saksan pomon kanssa ja sain hyvän vaikutelman, joten päätin ottaa paikan! Samana päivänä ostettiin mulle lento! Muistaakseni päivä oli tiistai ja sunnuntaiksi otin lennon!
Täytyy kyllä myöntää, et kaikista eniten mut sai saksaan lähtemään se tieto, että siellä on toinenkin suomalainen ja Henna vaikutti tosi mukavalta! Oli siis paljon helpompi lähteä kun tiesi, että vastassa on vähän vertaistukea.

Oon tosi tyytyväinen siitä, että yksi asia johti toiseen ja päätin lähteä ulkomailla. Ilman terapiatallin työtä tuskin tässä olisin, sillä periaatteessa sitä kautta sain ensimmäisen ulkomaan työni. Nyt kuitenkin jo puolitoista vuotta ulkomailla olleena tietää ne oikeat henkilöt ja nettisaitit, joten työtä löydän kyllä aina ja jos joku tarvii apua, niin voin kyllä yrittää auttaa :)
Ite oon sitä mieltä, et mun ensimmäinen työ oli täydellinen ensimmäiseksi. Mulla oli Henna, sekä lisäksi tein tosi raskaita ja pitkiä päiviä, se sai mut nöyristymään ja ymmärtämään tän työn huonommat puolet. Siltikään en kadu aikaani siellä ja kaikkia niitä asioita joita opin! Opin oikeastaan kaiken groomina olemisesta näin pohjimmiltaan! Tällä hetkellä mun työ on puolet helpompaa täällä, vaikka toki monet asiat on erinlaisia ja uutta informaatiota tulee kokoajan!
Suomalaista seuraa on toki välillä ikävä, mut se on elämää ja ei tämä oo lopullista. Täällä on kuitenkin sen verta paljon porukkaa ympärillä kokoajan, joten ei tarvi kokoajan rypeä siinä koti-ikävässä. Sellasta parasta kaveria ei oo vielä löytyny, mut ehkä sit ajan kanssa! Saksassa mulla vaan sattu hyvö tuuri Hennan ja Lauran suhteen.

Ps. Tuli kauhee saksa-ikävä ja Hennaa <3

4 kommenttia:

 1. Olen ensi kesänä 17 vuotta täyttävä tyttö, joka on tehnyt tallitöitä koko ikänsä. Luuletko, että voisin saada ulkomailta töitä ensi kesän ajaksi?

  VastaaPoista
 2. upee blogi ! ) itte en pystyis lähtemään ulkomaille pitkäks aikaa huonon kielipään takia, mutta ihailen ihmisiä ketkä lähtevät tärkeitten asioiden takia pois kotimaasta :) http://marbbbu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Mitä luulet, ottaisikohan kukaan OIKEASTI ahkeraa ja vastuuntuntoista _16_ vuotiasta hevosenhoitajan töihin ulkomaille?

  VastaaPoista
 4. Mun on vähän vaikea sanoa tuosta iästä, että kuinka paljon se rajoittaa. Mut jos ihminen on oikeasti ahkera ja vaatuuntuntoinen, niin toki semmosille työtä löytyy. Ei nyt kuitenkaan mistään parhailta ja tasokkaimmilta talleilta, mut ihan normi hevosenhoitajaksi.

  VastaaPoista