Alina
Moi!

Elikkä mun nimi on Alina ja olen syntynyt vuonna 1991 Oulussa. Koko lapsuuteni ja nuoruuteni vietin oulun seudulla. Valmistuin haukiputaan lukiosta keväällä 2010. Sen jälkeen olin töissä terapiatallilla puoli vuotta jonka jälkeen lähdin saksaan töihin. Kyseisen työpaikan sain terapiatallin pomoni kautta. Hän tuntee erään ihmisen jonka tytär oli kyseisellä tallilla töissä. Päätöksen saksaan lähtemisestä tein melko nopeasti, puhelinsoitosta viikon päästä olin jo saksassa. Tallilla oli siis töissä suomalainen ja kas kummaa Oululainen/Haukiputaalainen Henna. Meistä tuli hyvät ystävät. Työtehtäviini tällä tallilla kuului hevosten ruokkiminen, karsinoiden siivoaminen, hevosten laitto kävelykoneeseen/laitumelle, niiden käveleminen käsin, satuloiminen ratsastajille, paikkojen pitäminen siistinä, klippaaminen ja kisoissa hoitaminen. Työnkuva oli siis erittäin laaja ja työtä niin paljon, että ekassa puolessa vuodessa laihduin melkoisen monta kiloa. Pidemmän päälle työhön kuitenkin tottui ja tuli pakkomielle pitää talli aina siistinä, hevoset puhtaina ja hyvin liikkuvina. Hevosenhoitajia tuli ja meni, minä pysyin. Henna lähti syyskuussa jonka jälkeen homma ei ollut enää niin mielekästä. Päätin lähteä kokeilemaan uusia haasteita ja jätin työni marraskuussa 2011.

Suomessa pari viikkoa lomailtuani lensin belgiaan helpomman työn toivossa. Jouduin kuitenkin karvaasti pettymään, sillä työ ei ollut sitä mitä sen piti olla. Tämän työn sain suomalaiselta tytöltä  jonka tapasin saksassa jossa he siihen aikaan asuivat kolmen hevosensa voimin. Hänen lopetettuaan työssään oli ratsastajansa hevosmäärä kuitenkin kasvanut huomattavasti eikä mulla riittäny kädet, sillä ratsastaja halusi hevosten olevan ulkona monta kertaa päivässä. Ongelma oli myös se, että hevoset seisoivat isossa about 50 hevosen tallissa, joten kävelykoneesta oli pientä tappelua.
Muutaman viikon belgiassa oltuani sain puhelinsoiton saksasta entiseltä pomoltani. Hän tarjosi minulle töitä. Kyseessä ei ollutkaan tällä kertaa hänelle työskenteleminen vaan hänen valmennettavalleen, 30-vuotiaalle venäläiselle amatööriratsastajalle jolla on 5 omaa hevosta. Suostuin, koska tunsin hänen hevoset ennestään ja ratsastajaakin hieman, hänen entinen hevosenhoitajansa oli vaan lähtenyt maasta.
Yhteistyömme alkoi hyvin ja olin onnellinen kun pääsin takaisin tuttujen ihmisten pariin, varsinkin erittäin rakkaaksi tulleen kanadalaistytön, jonka kanssa kerkesin viikon työskennellä ennen kuin lähdin suomeen.

Maaliskuun alussa lähdimme koko sakki espanjaan sunshine touriin kuudeksi viikoksi. Neljännen viikon tienoilla entisellä pomollani ja ratsastajallani meni välit poikki. Tiesin heti, että nyt olisi tallin vaihto edessä, mutta mulle se oli jotenkin liikaa. Päätin, että en lähde hänen mukaansa vaan lähden suomeen. Olin erittäin väsynyt pistkästä työrupeamasta ja monet asiat ratsastajassani ärsytti.

Suomeen oli ihana palata. Sai viimein nukkua kuutta pidempään eikä tarvinnut stressata aikatauluista ynnä muusta. Parin viikon jälkeen kuitenkin kaipuu hevosten pariin tuli ja päätin, että lähden vielä kokeilemaan että löytyisikö vielä jotain kivaa tallia. Saksaan päädyin jälleen! Paikka ei kuitenkaan vastannut odotuksiani ja yksi asia johti toiseen. Lähdin viikon jälkeen suomeen jossa lomailin vielä muutaman viikon. Uusi työpaikka kuitenkin löytyi sveitsistä ja siellä tällä hetkellä! Lisää tämän hetkisestä voi lukea blogistani :)

Ratsastushistoriani ei ole kummoinen, saati kokemus hevosista. Aloitin ratsastuksen uudestaan 16-vuotiaana ja sen jälkeen se on ollut mulle kuin elämäntapa. Oikeastaan viimeisen kolmen vuoden aikana oon kerännyt suurimman osan hevostietoudestani ja nimenomaan täällä ulkomailla työskentely on avartanut paljon mun hevostietoutta. Olen myöskin päässyt täällä ratsastamaan hienoja ja osaavia, sekä herkkiä hevosia ja näin ollen kehittynyt ratsastajana paljon. Toivon, että tulevan vuoden aikana opin vielä paljon lisää ja saan rutiinia erinlaisten hevosten ratsastamisesta. Näin tulee olemaan helpompaa joskus tulevaisuudessa ostaa oma hevonen. Myöskin toivoisin, että suomeen palaessani löytäisin itselleni hevosen jolla olisi mahdollista alkaa valmentautumaan tavoitteellisesti. Myöskin mielelläni työskentelisin jollain tallilla, ehkä toimisin vähän kokeneempana kisahoitajan tai klippaajana yms.. aika näyttää :)