perjantai 21. joulukuuta 2012

Uutta ulkoasua vailla!

Olisiko joku innokas tekemään blogilleni uuden bannerin? Kuvavarasto on melko surkea, mutta samoista vanhoista kuvista olis kiva saada joku vähän erin värinen banneri!
Tänään käytiin maastossa C:n kanssa ja hevoset käyttäytyivät mallikkaasti. Ilma oli ihana auringon paiste ja ihan meinas lämmittää! C otti minusta ja Donasta kuvan ja tätä vois ehkä käyttää siinä uudessa bannerissa :)
 Lisäksi otettiin Alvista ja Donasta kaverikuva!

Aamulla juoksutin Zamiraa irtona maneesissa ja laitoin sen ihan kunnolla riehumaan. Ilapäivällä vielä ratsastin sen nopeasti ja kyllä huomasi, että riehunnat vei siltä vähän energioita. Se ei jaksanu ees kytätä muita hevosia ja sen puolesta ratsastus meni ihan kivasti ja rennosti vähän hitaammalla temmolla. Huomenna olisi tarkoitus mennä maastoon sen kanssa, joten toivottavasti se olis tämän päivän jälkeen rauhallinen ja käyttäytyis maastossa hyvin, koska se ei ole maastoillu varmaan kuukauteen, saati kahteen!

11 kommenttia:

 1. Eikö siellä ole enää lunta? Näyttää jotenkin todella keväiseltä kuvissa tuo sää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oo enää :D vettä vaan sataa! tai sit paistaa aurinko ihan kuin olis kevät!

   Poista
 2. Minä haluan tuollaisen lampaankarvavyön :) onko se vaikee pitää puhtaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on kauhee luikku heppa nii en suosittele ostaa lampaankarvavyötä ku se ei pidä satulaa yhtää paikallaa :/

   Poista
  2. ton lampaankarva osan saa irti ja konepestyä, jotein ei oikeastaan ole :) klipattujen kanssa se ei pahemmin edes likaannu!

   Poista
 3. Hei löysin tän sun blogis Aadan blogista ja oon kyllä ilonen että löysin! Mun meinaan tekis ihan sikana mieli päästä ulkomaille tallitöihin, ja näin uskon että tää blogi antaa mulle siitä paljon hyödyllistä tietoo ja näkökulmaa. :)

  VastaaPoista
 4. Moikka!
  Tykästyin blogiisi ja realistisiin postauksiin hevosenhoitajan työstä.
  Minulla olisi itsekin tarkoitus lähteä kesällä opiskelujen jälkeen töihin ulkomaille. Kokemusta löytyy kiireisistä 8 tunnin tallityövuoroista ja siihen päälle 1-2 hevosen ratsastamisesta ja hoitamisesta. Aikaa tallilla saattaa vierähtää siis jopa 12 tuntiakin.
  Haluaisin siis kysyä joistain asioista töistä ulkomailla. Olen kuitenkin jo varma, että lähden silti itse näkemään ja kokemaan ulkomailla työskentelyä.
  Minua mietityttää kuitenkin, miten palkalla tulee toimeen? Paljonko se eroaa peruspalkasta Suomessa? (ei heppahommissa)
  Ja toinen asia on, että miten aikaa riittää muuhunkin, vai riittääkö sitä ylipäätään? Miten majoitus on järjestetty, oletko saanut majoituksen työnantajan kautta?
  Nimittäin minun olisi tarkoitus ottaa mukaan myös (hyvin heppahommiin suhtautuva!) poikaystävä =) Hieman huolettaa, miten tämä yhtälö tulisi toimimaan =)
  Kysymyksiini ei ole pakko vastata jos kyselin liian henkilökohtaisia =) Olisi kuitenkin kiva saada jotain vastauksia ja vähän lieventää tätä pientä jännitystä asiasta ;-) Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos kommentista ja anteeksi viivästynyt vastaaminen.

   Palkalla tulen toimeen erittäin hyvin, sillä mun ei tarvitse maksaa asumista tai mitään laskuja! Kämppä on siis ilmainen, sekä osa ruokailuista, sekä vakuutukset maksetaan mulle. En nyt oikeastaan edes tiedä, että paljonko palkka on ennen veroja, mutta verot otetaan pois ennen palkan maksua ja käteen jää sillon about 1300 euroa+ pientä extraa joka kuukausi. Tää kaikki on siis ihan puhasta rahaa mun kädessä/tilillä ja mun ei tarvitse maksaa siitä mitään pakollista. Eli periaatteessa mulla ois joka kuukausi tuo summa kulutettavani ihin mihin haluan!

   Aikaa ei tosiaan paljon aikaa töiden jälkeen ole. Viikolla olen valmis kuuden maissa tallista ja yleensä en tee mitään erikoista iltaisin, pysyttelen vain kämpillä. Viikonloppuna sit käyn enemmän ulkona, mutta en edes joka viikonloppu.
   Mitä sun poikaystävä tekisi? Menisi myös johonkin töihin, vai? En sitten tiedä, että miten tällainen tosiaan toimisi, sillä jos alkaa esim. groomiksi ammattiratsastajalle, saattaa joskus kisoissa mennä yöhön asti ja joskus mennään pidemmäksi ajaksi kisoihin, esim. viikonlopuksi tai pidemmäksi ajaksi. Lisäksi en tiedä, että miten työnantaja suhtautuisi siihen, että heidän kustantamissaan asunnoissa asuu porukkaa jotka eivät työskentele heille. Toki sekin voisi keskustelemalla järjestyä ja esim. vuokraa maksamalla olla ihan ok.
   Tämä ongelma toki voisi ratketa sillä, että hommaisitte oman kämpän jostain, mutta tällä palkalla ei kauheasti vuokria maksella, ei ainakaan sveitsissä, mut toki esim. saksassa asuminen on halvempaa. Lisäksi oman käsitykseni mukaan monissa paikoissa ei ole ilmaisia aamupaloja tai lounaita ja palkka aloittelijalla ei ole tonnia korkeampi.

   Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

   Poista
 5. Hei!

  Ei sun pomo sattuisi tietämään ketään Sveitsistä joka tarvitsee työntekijää?? Itse etsin paikkaa juuri Sveitsistä..Olin 4kk Zurichin lähellä estetallilla. Infoa voi laittaa s.postiini jos hän sattuisi tietämään. rhriksuliini@gmail.com

  VastaaPoista