perjantai 23. elokuuta 2013

Haikeus

Kolme viikkoa lomaa on nyt takana ja näköjään se raja tuli nyt vastaan. Ikävä Sveitsiin on tullut. Eniten on ikävä hevosia ja ratsastusta ja sitä kun sai olla paljon tallilla. En oo ratsastanut ollenkaan nyt kolmen viikon aikana ja se alkaa jo tuntua vähän ahdistavalta. Rakastan ratsastamista ja hevosia ja en voi elää ilman niitä. Pieni paniikki meinaa iskeä, kun Rovaniemeltä ei ole vielä vuokrahevosta löytynyt ja muutenkin pelottaa se, että miten mulla on opiskelijana varaa ratsastaa ja jos on varaa, niin miten kestän sitä, että pääsen ratsastamaan vain kerran viikossa? Se tuntuu tosi ahdistavalta. Hevoset antaa mulle aina niin paljon iloa ja rakkautta, että ne auttaa mua jaksamaan elämässä. Toki se voi olla, että opiskelujen alussa on niin paljon uutta ja jännää, että ei sitten tule edes mietittyä hevosia, mutta nyt lomailessa kun ei ole paljon mitään tekemistä, niin tulee sit mietittyä niitä paljonkin. Se oli vaan niin kivaa, kun sai joka aamu vetää ratsastushousut jalkaan. Mutta faktahan on kuitenkin se, että oli oikea päätös tulla takaisin suomeen, koska se työ Sveitsissä oli sen verta rankkaa ja kun piti olla niin kaukana läheisistä. Silti siellä oli niin paljon hyvääkin, että tottakai sitä tulee ikävä! Se on ihan nrormaalia, että haikailee aina sinne, missä ei ole. Oon aina ollut sellanen, että missään ei oo hyvä olla ja aina jossain muualla olis parempi.

Nyt oon myös alkanut miettimään tulevaisuutta ja mun opiskelupaikkaa. Onko se mulle se oikea ala ja onko se edes hyvä ala? Entä jos sillä alalla ei ole töitä kuin sesonkiaikaan ja pelkästään lapissa? Entä jos haluan keskeyttää sen koulun heti ensimmäisen vuoden jälkeen? Olin niin innoissani opiskelupaikan saamisesta, että en edes miettinyt loppuun asti, että onko se oikein. Mutta elämässä pitää ottaa riskejä ja pitää kokeilla. En oo vielä ihan täysin löytänyt itseäni ja paikkaa missä olisin onnellinen, joten mun pitää vain jatkaa etsimistä.

Kolme viikkoa suomessa on ollut ihania. En ole käynyt missään reissussa tai tehnyt mitään kovin erikoista. Mutta on ollut ihanaa vaan nukkua joka päivä pitkään ja lukea aamulla Kaleva ja juoda aamukahvia ihan rauhassa. Sitten lähteä lenkille ja illasta tavata ihania ihmisiä. Shoppailla ja shoppailla!
Oon ilmoittanut itseni Levin Ruskamaratonin 10 kilometrin matkalle ja siihen olen nyt treenannut. Juoksu luistaa välillä tosi hyvin ja välillä tuntuu, että joka paikkaan sattuu ja jalat on niin raskaat! Leville on lähtö siis 6.9 ja juoksu on 7.9.
Sisustusjuttuja olen ostanut paljon ja mun Rovaniemen kämpän sisustus tulee olemaan vaalea jossa on ripaus (melko iso ripaus) pinkkiä ja violettiä! Sitten kun sisustus on valmis, niin voisin laittaa siitä tänne jotain kuvia, vaikka ei ne kyllä tänne heppablogin puolelle kuuluisi. Toisaalta voisin julkaista kuvat myös instagramissa josta minut löytää nimellä aaallina

Tässä nyt oli tällaista pientä updeittiä mun elämästä suomessa, mutta kyllä tää blogi varmaan pian sulkee toimintansa, vaikka taidan kuitenkin jättää sen eloon, että saan sitten lukea näitä juttuja kun tulee kauhea sveitsi-ikävä!

Loppuun vielä vähän kuvia viimeisiltä viikoilta :) Kuvat otettu iphonella.

6 kommenttia:

 1. Heei tosi kiva kun postasit :) Tykkään aina lukea sun kuulumisia. Pystyn hyvin kuvitteleen sun tunteet. Oon ite sellanen että musta tuntuu kauheelta jos joutuu lähteen johonkin uuteen paikkaan ja asiat muuttuu, mutta sitten kun pitäis lähtee pois niin olo on ihan kauheen outo ja haikee :D

  VastaaPoista
 2. Tiedän täysin noi fiilikset, kun miettii, et meniks tän alan kans nyt oikein.
  Ite opiskelin vuoden liiketaloutta, kunnes totesin, että ei nappaa sitten ollenkaan.
  Puolinainen päähänpisto oli sitten lähteä metsäalalle opiskelemaan metsäkoneenkuskiksi. Kirjotin siirtopaperit, palautin ryhmänohjaajalle ja sitten aloin miettiä, että voi helvetti mitähän menin tekee. En koneista tiedä mitään ja kaikki kaverit ois jäämässä taakse.

  Nyt 2 viikkoa koulun aloituksesta en voisi olla tyytyväisempi päätökseen.. :) Oot kuiteski nuori, niin ei se väärin ole, jos vuoden jälkeen ei ala tunnu omalta. Sitten on vaihdettava parempaan :)

  Tsemppii opiskeluihin!

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla susta taas! Älä poista blogia, tee mielummin uus blogi ja ilmota meille tänne sen osote! Oot niin paras bloggaaja. <3

  VastaaPoista
 4. Heloou. Koskas sulla oli ajankohtaisena se Roihin muutto? Oletko miettinyt tallia, missä alkaisit käymään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina muutan rovaniemelle, eli siis ylihuomenna :) talleista en kauheasti tiedä ja mua ei kiinostais alkaa käymään missään ratsastuskoulun tunneilla. Mut rovaniemen ratsastuskeskus taitaa olla lähimpänä mun asuntoa, että varmasn pitää siellä ainakin käydä katsomassa :)

   Poista
  2. Okei, siellä mekin asustellaan. :)

   Poista