torstai 5. toukokuuta 2011

moih

Eli alotetaanpa vaikka siitä, että en lähtenytkään itävaltaan vaan Henna lähti. Jäin ite kotiin kaheksan hevosen kans. Oon nyt viikon ollu yksin ja pitäs olla vielä tuonne tiistaihin asti. Meinaa olla melko tylsää ja ankeeta yksin olla, mut on ainaki rentoo. Aamulla meen seittämäksi, ruokin ja alan siivoon karsinoita. Purukarsinat menee super nopeesti kun niitä ei oo kuin viis. Sit onki ne hemmetin olkikarsinat joissa menee ikä ja terveys! Sitten kun oon karsinoista selvinny, niin alan laittaan hevosia walkkeriin ja laitumelle. Tänään laitoin 4 hevosta laitsalle ja 4 meni sit masiinaan. Olin siinä 12 aikaan valmis kaikkien hevosten liikutuksesta ja päivätallin olin tehny siinä puoli yks. Tulin sit tauolle (oon nyt mun pomojen kotona pitämässä tästä huolta sekä koirasta) ja olin tauolla puoli viiteen saakka. On kyl tosi luksusta, koska yleensä kerkee pitää vaan jonku tunnin tauon. Oon täs kerenny päiväunetki aina ottaa ja sellastaa. Puoli viiden jälkeen meen sit aina tekeen iltatallii ja se on valmis puoli kuus. Sit takas kotia ja ruokaa tekeen jos jaksaa :D Tai sit shoppaileen....
On kyl silleen ollu tosi rentoo, mut meinaa silti vähän väsymys painaa kun ei oo kahteen ja puoleen viikkoon ollu vapaapäivää :s Sit kauhee ressi meijän ponista ja varsasta. Yleensä ne on asunu samassa karsinassa (ne on siis sellanen viime kesänen varsa ori ja miniponi tamma) mutta nyt ne on pitäny eristää kun varsa ihan oikeesti tappaa sitä ponia! Yks aamu kun menin ruokkiin, niin ponilta oli hävinny päitet päästä ja sen harjanjuuri oli vereslihalla. Sen jälkeen se on ollu tosi outo, se ei jotenki liiku, tai siis sen takapää ei oo ihan messissä. Laitumelle laitoin ne vielä yhessä tuon aamun jälkeen, mut sit huomasin järkytyksekseni et varsa oli ihan hullu! Se puri ponia ja hyppi sen päälle silleen et poni kaatu :SS Sit poni ei meinannu päästä enää ylös. Sen jälkeen laitoin ponin toiseen laitumeen. Säälittää se poni kun se on jotenki kipee, sit adolfo vaan sano et se on varmaan vaan syöny liikaa et älä vie niitä muutamaan päivään ulos! Tulee olemaan tosi mielenkiintosta kun vien ne taas seuraavan kerran ulos. Varsa on varmasti ihan hullu ja vetää pukkilaukkaa menemään, sit poni ei liiku ja sitä joutuu raahaan perässä. Kauhee ressi, et miten selviin niiden ulos viemisestä. Ei kai se auta ku päästää poni vapaaks jos varsa ei pysy käsissä, koska ei se kyllä karkuun juokse kun se on ollu nyt jotenki hidas ja kaikki muumit sillä ei oo laaksossa. Se on kyl kahesti karannu multa ja juossu pitkin peltoja :D Onneks aina oon kiinni saanu, mut se poni kyl juoksee jos on mahollisuus! Varsa kans kerran pääsi irti ja se juoksi saman tien aitaukseen.
Mut tämmöstä meille. Meillä on nyt 17 hevosta, ennen nuita itävallan kisoi oli 15 mut ne osti sieltä pari uutta.... huoh, ne ei taas tajua mitä ovat tekemässä ja henna siellä nyt raataa yheksän hevosen kans yksin!

Pitää koittaa kirjotella enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti