perjantai 11. toukokuuta 2012

Parempi päivä!

Nyt muutaman päivän täällä työskenneltyä mieli on jo vähän parempi. Harmi kun pomo ei oo täällä näkemässä kuinka hyvä työntekijä oon ja kuinka opin kaikki asiat nopeesti. Se aliarvioi mut täysin! Mut omapahan on häviönsä kun menettää hyvän groomin. Niitä kun on harvassa, mutta työpaikkoja kyllä riittää! Tälläkin hetkellä ootan puhelua sveitsistä! Siellä olis sellanen iso 45 hevosen talli ja etsivät nyt hoitajaa yhelle ratsastajalle jolla kuudesta seittämään hevosta. Mulla on kyllä paljon kysymyksiä kys. henkilölle. Mulla kun on vähän huonoja kokemuksia isoista talleista ja hevosten pääsemisestä kävelykoneeseen yms. Kys. ratsastaja haluaa, et hevoset menee joka päivä kävelykoneeseen ja laitumelle, lisäksi ratsastetaan. Äsken kans joku pisti englannista viestiä, laitto et siellä ois työ jossa vois oppia paljon groomaamisesta ja ratsastamisesta, mutta englannissa tuuppaa olemaan melko huono palkka. Mulla ois nyt rahalle tarvetta, joten ois kiva saada paikka jossa palkka ois sellanen josta vois pistää vaikka puolet helposti säästöön. Juu mut katotaan miten tässä käy! Ilmottelen jos teen päätöksiä ;) Varmaa on nyt ainakin se, että meen pääsykokeisiin suomeen ja ne ois 7.6.

Sitä 17-vuotiasta Gentoa oon ratsinu nyt kolmesti ja se laukka ei oo enää yhtään kaahotusta! Sitä pitää vaan osata ratsastaa oikein ja se on ihan sika rankkaa! Ongelmia on ollu laukan nostamisessa.. Vitsi et tulee "olen maailman surkein ratsastaja" olo kun se laukka ei nouse! Mut mulle on opetettu et sisäpohje pitää pistää nostossa vähän eteen, mut ei täällä. Täällä molemmat jalat pitää olla ihan kyljissä kiinni ja istua syvällä ja sit jotenki siitä antaa jotku ihme avut. HUOH! Joo myönnän, että oon ollu ratsastuskoulu ratsastaja ja mulla on ollu vaan 1 vuokraheppa suokki puolentoista vuoden ajan. Lisäks aloitin ratsastamaan kunnolla vasta 16-vuotiaana. Sen jälkeen on ratsastanu aina enemmän ja enemmän. Ois kyllä ihana oppia ratsastamaan nuita kisahevosia ihan kunnolla, koska kyllä nekin opettaa mulle paljon! Nyt on jo Gentoa ratsastaessa loksahtanu monta asiaa kohdalleen. Tässä kuva siitä vajaat 180 cm korkusesta ukosta!
Kuvassa näkyy vähän talliakin. Karsinat on tosi kivat ja tällikäytävät leveät!

Päivät on menny melko lepposasti. Miken yks ratsastajista on ratsastanu hevosia ja lisäks se autto mua Genton kans. Huomenna on tiedossa treeni ilman jalkkareita. Suurin osa hevosista on vaan kävelly, koska niille annettiin tiistaina niitä pistoksia, joitain on juoksutettu ja joitain on ratsastanu Miken vaimo. Aamulla on aina puolen tunnin aamupala tauko aamutallin jälkeen. Lounastauko on yheltä ja takas mennään kahen jälkeen. Iltapäivät on ollu tosi hiljasia ja pakko ollu vaan keksiä tekemistä. Tänään putsasin jotain varusteita jotka oli ihan pölyn peitossa ja lappasin maneesin laidat. Karsinat siivotaan kans aina iltasin. Iltaruuat annetaan viiden maissa.

Eipäs muuta tällä erää!

1 kommentti:

  1. Hyvä Allu, sää se osaat ja oot niin tunnollinen nuitten töitten kanssa! Tsemppiä.

    VastaaPoista