lauantai 16. kesäkuuta 2012

Rusketusrajat..

.. ja vähän palamisrajatkin! Huh mikä helle ollu tänään! Ihan liian kuuma, varsinkin ratsastamiseen! Aamulla menin Carubinalla maastoon ja se oli ihan tyhmä! Kaikki kärpäset oli sen kimpussa ja se kokoajan potki taakse tai pukitti ja heitti päätä ylös-alas, hyvä kun sain sen ees liikkumaan mihinkään! Tässä todistusaineistoa tän päiväsestä helteestä!

Helteen takia hepat oli vaan tunti/kaks laitumella, koska oli ihan liikaa ötököitä.
Exellen kans oli tänään aivot narikkaan päivä. Meillä on täällä tallilla sellanen laukkarinki vai miksikä sitä nyt kutsuis.. Sen ringin keskellä on nurmi jossa on maastoesteitä. Menin Exellen kans siinä laukkaringillä jonku parikyt minuuttia, laukkasin ihan täysiä ja sit vähän kootusti. Sit käytiin vähän tiellä käveleen. 20 min treenistä tamma oli ihan hikimärkä.
Kuvassa näkyy laukkarinkiä. Oikealla pienempää kenttää jota me ei käytetä, vasemmalla pari laidunta.

Exellen jälkeen ratsastin Artanin, se on se ruuna jolla kävin eilen maastossa. Tän tallin hevosten kokokaliberissa melko pieni hevonen ja siro, mutta suomen hevostarjontaan verrattuna voisin sanoa, että sopivan iso. Exelle on suunilleen saman kokonen, ehkä jopa pienempi! Artan oli kiva ja herkkä. Tein sen kans myös pikatreenin, koska en kertakaikkiaan pystynyt vääntämään siinä kentällä tuntitolkulla ja hevostakin kävi sääliksi. Menin sit nopeesti laukkatreenin, temmonvaihteluja ja laukanvaihtoja ja yritin ratsastaa mahdollisimman eleettömästi. Se meni aika hyvin!
Artan:
Sit vielä lähikuvaa satulasta jolla ratsastan! Merkki on Antares. Jalkkareista en tykkää yhtään.
Mulla on huomenna vapaapäivä. Ois ollu kiva tehdä jotain tänä iltana, mennä ulos tai jotain, mut en vielä tunne ketään täältä niin hyvin, että vois lähteä. Lisäksi yks kämppiksistä on vähän inhottava ihminen, eikä pelkästään mun mielestä vaan monen muunkin. Huomenna aamulla tai illalla ajattelin käydä vähän juoksemassa ja sit vaan ottaa aurinkoa, jos vaikka sais vähän väriä jalkoihin ja mahaan :p

LUKIJAT! Ootte ollu melko hiljasia! Laittakaa kommenttia vai ettekö pysy mukana kun oon postaillu niin tiuhasti? :D Laittakaa vaikka jotain postausideoita joita voisin koittaa toteuttaa!

7 kommenttia:

 1. Musta on ollu just kivaa kun oot nyt postaillu useammin! :)
  Postausideoita (en oo varma oletko jo kertoillut näitä...): ihannehevonen, ratsastustavoitteet, miten päädyit töihin hevosalalle, miten mielestäsi hevosta kuuluu kohdella (kaikissa tilanteissa).

  Tämä viimeinen ehdotus tuli mieleen siitä kun olin tänään kisahoitajana kenttäkisoissa ja siellä näkyi mielestäni myös rumaa kohtelua hevosta kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ideoista :) teen niistä postauksen jossain vaiheessa!

   Poista
 2. Hui mitkä rajat :D
  Ei sentään raksamiehen rusketus niinku mulla ..
  Mutta kiva ja mielenkiintonen blogi sulla!

  VastaaPoista
 3. Olis haastetta sulle mun blogissa (:

  http://kritsaijnelamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Hei Alina! Olen juuri selaillut koko blogisi läpi lähes alusta loppuun :) olen nimittäin kiinnostunut lähtemään eurooppaan hevosenhoitajan hommiin syyskuusta alkaen. Mulla olis pari kysymystä, ja olisi tosi kivaa jos viitsisit vastata jossain vaiheessa:

  1. Miten sait ensimmäisen työpaikan? (suhteiden/vai tyyliin yardandgroom ilmoitusten kautta)
  2. Oliko sulla "näytteitä"?
  3. Missä maassa olet viihtynyt parhaiten? (ymmärrän et se on tosi paljon itse työpaikasta kiinni, mutta esim kieltä/kulttuuria ajatellen)
  4. Millainen on groomin "keskipalkka"?
  5. Vinkkejä ensikertalaiselle? :D

  //Mette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki vastailen :)

   1. Sain ekan työpaikan suhteilla
   2. Ei ollu mitään näytteitä, ainoastaan tallia olin tehnyt puolen vuoden ajan isommissa määrin, ei ollu mitään kisakokemusta, klippaustaitoa yms.
   3. Tää on kyllä vaikea kysymys, saksassa viihdyin ihmisten takia ja siellä oli kans halpaa elää, miinusta huonosta englanninkielen tietämyksestä ja pitkistä välimatkoista joka paikkaan. Belgia oli ihmisiä lukuunottamatta kiva maa ja nyt sveitsissä oon kans viihtyny ja tykkään tosi paljon kaikesta mitä ympärillä näkee. Belgiassa ja sveitsissä hyvää se, että etäisyydet paikasta toiseen on pienemmät, sveitsissä hiertää kaiken kalleus.
   4. Se riippuu työnkuvasta, mut perus groomin palkka vaihtelee suunilleen 500-2000 euron välillä, yleensä rekkakortillisille maksetaan enemmän ja toki myös silloin kun voidaan jo kutsua ammatti-groomiksi.
   5. Kun haet ensimmäistä groomin paikkaa, varmista että tallin ihmisillä on aikaa ja mielenkiintoa opettaa kaikki kädestä pitäen, sillä ulkomailla asiat on ihan erillä lailla. Lisäksi mieti itse tarkkaan, että jaksatko alkaa tekemään tätä työtä, koska tämä normaalisti on rankkaa ja tehdään ympäripyöreitä päiviä ja kokonaisia viikkoja. Lisäksi tässä vaaditaan tosi paljon oma-aloitteisuutta, rohkeutta, ahkeruutta ja ehdottomasti nopeutta! Mutta kaikki nuo kyllä kehittyy kunhan saa työn rytmistä kiinni!

   Tsemppiä :)

   Poista