torstai 26. heinäkuuta 2012

Onnistunut päivä

Tänään oli pitkästä aikaa sellanen päivä, että mulla ei ollu yhtään paha mieli tai että olisin ollu allapäin jostain. Aloitettiin aamulla kuudelta. Laitoin 3 hevosta laitumelle. Sen jälkeen piti jo laittaa puoli seittämäksi Anastasia valmiiksi C:lle. Se tuli hakemaan sen tallista. Sit siivosin 4 karsinaa ja sen jälkeen satuloin Zietzon ja laitoin sen kävelykoneeseen. C toi Anastasian takaisin ja meni hakemaan Donatellan laitumelta. C:n tultua takaisin väitin ihan kivenkovaan, että se oli ottanu Spaicyn ja sainkin C:n katsomaan hevosta kahdesti, mut sanoi sitten että kyllä se ihan Donatella on. Lisäksi väitin tänään kaikille et on keskiviikko, en uskonut torstaiksi vaikka 3 ihmistä sanoi ja mun piti tarkistaa puhelimesta...
 Sit C meni ottaan Z:n kävelykoneesta ja ratsasti sen. Puolen tunnin päästä tästä piti Donatellan olla kävelykoneessa valmiina. Ennen sitä oltiin tehty aamutalli valmiiksi.Yleensä C ottaa hevosen aina 45 min. välein. Joskus se aika on yhtä juoksemista, koska pitää hakea hevosia laitumelta ja laittaa niitä sinne. Laitettua Donatellan kävelemään, vein Anastasian laitumelle ja toin Spaicyn talliin, lisäksi vein laitumella oleville hevosille aamumyslit.. Sen jälkeen piti mennä jo hakemaan Zietzo ja C otti Donatellan kävelykoneesta (tai no minä sen sieltä otin ja me vaihdettiin hevosia) Annoin Ziezon syödä aamuruuat karsinassa ja menin siinä välissä äkkiä yläkertaan juomaan aamukahvit. Yleensä syön aina aamuisin paahtoleipää voilla, mut oon nyt lopettanut sen ja syön pelkästään hedelmiä ja riisikakkuja. Aamupalan jälkeen pesin Ziezon ja vein sen laitumelle. Samalla otin Amandan takaisin talliin. Se oli jo syönyt laitumella. Sitten pitikin jo laittaa Spaicy valmiiksi C:lle ja laittaa se kävelykoneeseen. Sen käveltyä 20 min. menin vaihtamaan taas hevoset ja otin Donatellan. Annoin sille suihkun ja laitoin sen karsinaan. Sit laitoin Tassinan hetkeksi laitumelle ja valmistin lounasvitamiinit hevosille. Puolen tunnin päästä tästä menin hakemaan Spaicyn. C:n piti pitää tunti koska täällä on nyt sellanen valmennusleiri meineillään neljälle 13-14 vuotiaalle tytölle ke-pe, joten en satuloinut vielä Amandaa.
Puoli 11 laitoin Amandan kävelykoneeseen satuloituna. Sen jälkeen hain Tassinan laitumelta ja satuloin sen itselleni ja laitoin kävelykoneeseen. Sen jälkeen menin alas laitumelle viimeistä kertaa ja otin Zietzon ja Anastasian yhtäaikaa sisään. Kello tässä vaiheessa 11. Laitoin ne karsinoihin ja laitoin itelle chapsit, kannukset ja kypärän ratsastusta varten. Sit ei muuta kuin Tassinaa hakemaan kävelykoneesta ja ratsastamaan.

Ensin menin laukkaradalle ravaileen, mut sit sinne tuli joku traktori, joten jouduin menemään kentälle. Menin aluksi maapuomeja ravissa, kun niitä oli kentälle jäänyt. Menin  neljää puomia ympyrällä. Sain Tassinan ratsastettua tosi hyväksi ja itellä oli helppo istua ja ohjata. Sitten otin muutaman laukannoston ja otin lyhyitä laukkapätkiä. Puolen tunnin treenistä Tassina oli aivan hiessä, mut eikait se ihmekkään ole, kun lämmintä +32 astetta.. Treenin jälkeen suihkutin tamman ulkona ja kävelin hetken auringossa.
Ennen lounasta piti vielä pestä pari C:n tytön hevosta koska sen groomi oli tänään vapaalla.

Lounas syötiin puutarhassa. Lohkoperunoita, erinlaisia lihoja ja salaattia. Aina niin hyvät eväät!
Lounastauko oli tänään parin tunnin mittainen ja aloitettiin taas puoli 3 työskentelemään, ihan vaan helteen takia! Otin sit tunnin päikkärit kun kerrankin oli aikaa.
Iltapäivällä putsasin kaikki varusteet ja pakkasin huomisia kisoja varten. Sitten laitoin hevoset kävelykoneeseen puoleksi tunniksi ja siivosin karsinoita. Myöhemmin vielä harjasin hevoset super hyvin sekä putsasin hokkireiät huomisia kisoja ajatellen. Mukaan lähtee Anastasia, Spaicy ja Ziezo ja lähtö on 7:15 aamulla. Ite jään kotiin, koska kisoihin lähtee 4 ratsastajaa, joten tarvii olla kotonakin porukkaa. Mun kotiinjäämisen mahdollistaa oikeastaan vain se, että Anastasian ja Ziezon omistaja tulee olemaan kisoissa paikalla.

Illasta tein itelle taas salaattia niinkuin jokainen ilta ja söin hedelmiä!


Huomenna pitäs olla tallissa kello 05:00. Vitsi mä joskus inhoon työskennellä hevosten kans. Niiden kans ei kelloa pahemmin katella, niiden ehdoilla mennään. Mut C: haluaa kaikki hevoset ulos ennen kisoihin lähtemistä. Elikkäs se tietää sitä, et kohta pitäs nukkumaan lähteä!

Loppuun vielä muutama kuva ja lisäksi haasteeseen liittyvä kuva! Huom: Huomasitteko uuden "hevoset" sivun?Päivä 9: Päivän asuni
Sininen toppi: Ginatricot
Farkkushortsit: New yorker

(aamulla oli ratsastuskamppeet päällä)

Päivä 1: Omakuva
Päivä 2: Suosikkitavara

Päivä 3: Perheenjäsen

Päivä 4: Harrastus
Päivä 5: Vanha kuva
Päivä 6: Teema: "vihreä"
Päivä 7: Kuva, jota en koskaan julkaissut
Päivä 8: Suosikkikuva
Päivä 9: Päivän asu
Päivä 10: Tämä tekee minut iloiseksi
Päivä 11: Hullua
Päivä 12: Arkeni
Päivä 13: Teema "valo"
Päivä 14: Talvikuva
Päivä 15: Rakkaus
Päivä 16: Mustavalkoinen omakuva
Päivä 17: Hetki
Päivä 18: Tunteet
Päivä 19: Täällä minä asun
Päivä 20: Teema: "erilaiset"
Päivä 21: Kun olin pieni
Päivä 22: Tästä olen riippuvainen
Päivä 23: Kesäkuva
Päivä 24: Tämä tekee minut surulliseksi
Päivä 25: Kaikessa kiireessä
Päivä 26: Tämä naurattaa aina
Päivä 27: Teema: "kaksi"
Päivä 28: Sää
Päivä 29: Uusin kuva minusta
Päivä 30: Valinnainen kuva

3 kommenttia: