maanantai 10. syyskuuta 2012

Kisaviikonloppu takana!

Kuten jo aikasemmassa postauksessa kerroin, olimme siis viime viikonloppuna (ke-su) kisoissa de Sion:ssa 13 hevosen kanssa!
Lähettiin keskiviikkona kahden aikaan ajelemaan kahden hevosauton kanssa ja matkaan meni reilu pari tuntia. Kisapaikalla oli karsinoita kahdessa eri paikassa, kahdella eri puolella. Suhteiden ansiosta me saatiin karsinat sieltä paremmalta puolelta jossa karsinat oli isompia ja pohjana oli nurmea. Toisella puolella vastaavasti pohja oli betonia ja karsinat pienempiä. Hyvä tuntee aina kaikki oikeet henkilöt!


Oltiin perillä joskus viiden maissa, koska aluksi oli ongelmia löytää karsinat. Laitettiin tallissa kaikki kuntoon ja illalla C ajoi vielä paikalle kolmannen hevosauton ja trailerin kanssa, jossa 3 hevosta.

En nyt ala yksityiskohtaisesti jokaisesta päivästä kirjoittamaan, mutta siis joka päivä kaikki hepat hyppäs yhen luokan. Ratsastaja oli mukana 4 ja luokkia oli kolmessa ei tasossa ja ne oli 110/115 cm, 120/125 ja 140/145. Sunnuntaina oli kaikista luokista finaali joka oli 5 cm korkeampi aloituskorkeutta. C:llä oli Spaicy ekassa luokassa ja Ziezo sekä Anastasia kolmannessa. Ziezo oli ekana päivänä puhas, mut seuraavina kielsi ulos, joten sunnuntaina se ei ollu finaalissa. Se oli mukana vain, koska C on sen omistajan kans niin hyviä ystäväviä ja se omistaa myös Anastasian. Ziezo ei todellakaan oo mikään hyppääjä, saati sit hevonen ammattiratsastajalle, mut C:n on pakko ratsastaa sitä ja ottaa se joka kisoihin, vaikka se onkin vaan ajan ja rahan tuhlaamista. Mut ei siitä sen enempää, koska se asia ärsyttää muaki niin paljon, et parempi pysyä nyt ihan hiljaa.
Anastasia oli tosi hyvä ja sijoittu kahdesti. Se on kyllä loistava hyppääjä ja uskon, että kahessa vuodessa ne on melko kovia C:n kanssa 145 radoilla. Nyt se on vasta 7-vuotias ja hyppäs 130 cm radan tosi hienosti yhdellä pudotuksella.
Spaicy hyppäs tällä kertaa pienempiä luokkia mitä normaalisti, ihan vaan sen takia, että piti ottaa Ziezo mukaan. Ekana päivänä se silti otti110 luokassa 2 alas, mut seuraavat 3 päivää hyppäs puhtaasti sijoittuen. Ikää sillä on 6-vuotta.

Kaikilla neljällä ratsastajalla meni kyllä tosi hyvin! Yks niistä voitti yhteensä 3 luokkaa ja sijoittu muutamassa muussa viiden parhaan joukkoon. C:n tyttö myös sijoittu muutaman kerran ja teki kyllä aivan loistavan radan 5-vuotiaalla orillaan 120 cm finaalissa.

Paikka oli mun mielestä tosi kiva. Verkka oli hiekkapohjainen, mutta areena taas nurmi, joten piti säätää hokkien kanssa. Maisemat oli taas tosi hienot. Ympärillä oli paljon vuoria joissa oli asumuksia ja jotain muureja sekä muutama linna. Oli kyl upeet maisemat ja harmittaa, kun ei kännykameralla pysty niitä kauheesti ikuistamaan, mutta yritin kuitenkin!
Perjantaina oltiin bileissä ja tanssittiin sekä juotiin mohitoja. Lauantaina olin jo niin väsynyt, että menin nukkumaan jo ysiltä. Jouduin nukkumaan trailerissa jossa oli sellanen pieni huone groomille. Oli totisesti pieni ja ahdas ja ekana yönä en oikein saanu nukuttua, mut seuraavat yöt oli helpompia, varsinkin kun tuli juotua.


Mulla oli melko paljon hommaa C:n ja sen tytön hevosissa. Aamulla piti siivota 7 karsinaa ja ottaa kaikilta hevosilta pintelit pois ja kääriä ne, sekä kantaa vedet. C:n tyttö onneks kuitenki ite autto hevosten kuntoon laittamisessa yms. Luokat alko ennen kaheksaa ja C aina haluu, et harjaan kaikki hevoset aamulla täydellisesti ennen luokkien alkua(vaikka hevoset hyppäis vasta iltapäivällä). Joka päivä hevoset harjattiin jopa 5 kertaa täydellisesti. Lisäks piti kävelyttää käsin kaikki hevoset yhdestä kahteen kertaa per päivä.

Oltiin eilen kaheksan jälkeen kotona ja piti purkaa kaikki kamat pois. Tänään mulla oli vapaapäivä ja oon ollu tosi väsyny. Nukuin pitkään ja lisäksi nukuin päikkärit. Oon kattonu koko päivän vanhoja salkkareita, enkä oo tehny oikein mitään. Väsyttää entistä enemmän!

Meidän tallilla on kisat ens viikonloppuna sekä sitä seuraavana, mut niistä myöhemmin.

Loppuun muutama kuva3 kommenttia:

 1. Olisi ollut kiva vielä nähdä millainen se sun majoituksesi oli, kun hevosten tilat näkyvät kuvissa (:

  Aika kiitettävän paljon tekemistä sulla on kyllä ollut! Varmaan sekin auttanut nukkumisen kanssa, kun olet varmaan ollut sen verran väsynyt. Onko tuo ihan yleistä siellä että hevosia on noin paljon ja vain yksi (?) hoitaja yhteisesti? Oli nimittäin varmasti aikamoinen työmäärä sinulla noin monen hevosen kanssa varmasti. Etenkin jos C tosiaankin on yhtä tarkka kuin blogisi antaa ymmärtää. Hienosti kuitenkin ilmeisesti selvisit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli tarkoitus ottaa kuvia siitä mun trailerimajoituksesta, mut se unohtu :o Jos joudun vielä samassa loukussa joskus yöpymään, niin lupaan ikuistaa sen ;)
   Ei oo normaalia, et hevosia on yhtä hoitajaa kohden nuin paljon, mutta ei mulla ollut kuin kokonaan C:n 3 hevosta ja sit sen tytön 4 heppaa, mut se autto. Ne muut ratsastajat on kans meillä töissä, eivätkä oo ammattiratsastajia, joten he hoitivat itse hevosensa kisoissa :)Ainut asia joka oli mun velvollisuus ainoana hoitajana kaikkia ratsastajia kohtaan, oli auttaa kaikkia verkassa ja videoida suoritukset, sekä antaa herkkuja ratojen jälkeen.
   Hyvin selvisin reissusta, kokemusta tullu jo sen verran, et osaa kaikki asiat järkätä sillain, et kaikki tulee tehtyä ajallaan :) Kiitti!

   Poista
 2. Hi Alina!That competition was in Sion ?

  VastaaPoista