keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kysykää!

Haluaisin toteuttaa blogissani kysymyspostauksen. Nyt te lukijat saatte kysyä ihan mistä vaan, ei tarvitse liittyä tähän työhön mitenkään. Ois oikeesti kiva saada paljon kysymyksiä ja vastaan kyllä jokaiseen, jos ne on asiallisia (tai ainakin sinne päin :D) En laita mitään aikarajaa, mutta koitan toteuttaa postauksen heti kun tarpeeksi kysymyksiä on esitetty!

Huomenna meillä alkaa taas kisailut täällä. Tänä viikonloppuna täällä on tämän alueen mestaruudet ja estekorkeudet vähän matalampia. Finaalit on 125 ja 135 cm. Huomenna on pikkuluokkia 100-120 cm ja paikalla tulee olemaan paljon amatöörejä. Perjantaina on poniluokat. Porukkaa tulee olemaan enemmän mitä viime viikonloppuna. Saa nähdä millainen viikonloppu tulee olemaan. Itse henkilökohtaisesti tykkään enemmän isompien luokkien kisoista, sillä niitä on mielenkiintoisempaa seurata. Lisäksi isompien luokkien kisoissa on enemmän tutuksi tulleita ratsastajia ja hoitajia. Mutta uskon silti, että tulee olemaan ihan hauska viikonloppu, vaikkakin toki rankka, vielä kun viime viikolopun uurastus tuntuu jaksamisessa.
Tämän viikonlopun kisailut kun on ohi, saan rentoutua vähän mun synttäreiden merkeissä ja sitten on hepoillakin loma. Odotan ihan innolla pientä hölläystä. Talven tulo vähän hirvittää loimituksien ja muun kannalta, mutta kyllä siitä selviää ja ei talvi oo hullumpaa aikaa, varsinkaan täällä länsi-euroopassa kun se ei kovin kauaa kestä! Mun pitää joku kerta vapaapäivänä lähteä berniin pipo ja villapaita ostoksille!

Mukavaa loppuviikkoa sinne suomeen ja nyt niitä kysymyksiä kiitos! :)

Viime talvena saksassa :p

11 kommenttia:

 1. ite oon ponifani henkeen ja vereen, niin osaatko yhtään sanoa että pääsisikö jonnekkin ponitallille/ponimyyntitallille töihin, tai onko ees sellasia olemassa? :D
  entä osaatko sanoa jos n. 17v tyttö lähettää mailia jollekkin tallille että pääsiskö kesäks kuukaudeks tms töihin (niikuin aadan elämää blogin aada, mutta ilman suhteita)

  VastaaPoista
 2. Millaisia suunnitelmia ja haaveita sinulla on tulevaisuuden suhteen?

  VastaaPoista
 3. Oliko sinulla selvät sävelet sen suhteen, että lähdet ulkomaille? Ja vielä hevosenhoitajaksi?

  VastaaPoista
 4. Olen jäänyt miettimään kun olen lukenut näitä että miten ratsastat niitä hevosia, kenellä siellä yleensäkin ratsastelet? Tai mitä teet niiden kanssa ratsastaessa?

  Ilmeisesti saat palkkaa ihan hyvin, paljonko se on esim. kuukaudessa euroina? En tiedä oletko tästä aikaisemmin puhunut mutta en ole törmännyt :)

  VastaaPoista
 5. Missä ja milloin aloitit ratsastuksen?
  Este vai koulu? Vai molemmat?
  Lempikouluratsastusliike?
  Lempieste?
  Missä olet opiskellut hevosenhoitajaksi (en muista onko käynyt ilmi)?
  Mitä kieliä osaat?

  Tässäpä muutama, jotka tuli äkkiseltään mieleen.. :)

  VastaaPoista
 6. Mikä on lempihommasi tallilla? :)
  Onko hevoset joita ratsastat vaikeita?

  VastaaPoista
 7. Näetkö paljon ystäviä tai kavereita vapaa-ajalla?
  Onko sinulla lomia?

  VastaaPoista
 8. Miten laaja hevoskokemus sulla oli ennen kuin lähdit ulkomaille heppatöihin?
  Osasitko jo kaikki siellä tehtävät asiat hevosten kanssa vai jouduitko opettelemaan jotain uusia asioita?

  VastaaPoista
 9. millon tulet takas suomeen?
  mikä on ollut parasta?
  paljonko saat palkkaa?
  oletko kiinnostunut kilparatsastuksesta (siis että ite kisaisit)?
  paras heppa siel?

  VastaaPoista
 10. Hei! Onpa mielenkiintoinen blogi! Pystytkö kertomaan joitakin talleja Sveitsissä päin? Olen itsekin heppaihmisiä ja haluaisin lähteä ulkomaille ehkä vain vähäksikin aikaa. Eniten minua kyllä kiinnostaa itse ratsastus. Onko sinulla siis hevosalan koulutusta? Minkä tasoisia esim. ratsastukselta tallityöntekijöiltä vaaditaan siellä päin? Varmaan jo aika taitavaa käsittelyä, jos ksiahevosista on kyse? :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos :)
  En osaa kauheasti sveitsin talleista kertoa, mutta yardandgroom sivustolta voi etsiä talleja kaikkialta maailmasta, mutta voit etsiä myös pelkästään sveitsistä.
  Mulla ei oo minkäänlaista hevosalan koulutusta, oppinut olen kaiken töitä tekemällä. Jos haluaa ihan kokopäiväisesti ratsastaa, niin kyllä pitää olla melko kokenut ratsastaja, jos ei nyt ihan jollekkin ratsastuskoululle mene. Jos kisa- ja myyntitallille menee, niin vaaditaan kyllä pidemmän linjan kokemusta ja taitoa. Kisahevoset ei yleisesti ottaen kauheasti eroa "normi" hevosista, toki joillakin verta vähän enemmän ja pitää olla niiden kanssa varuillaan, mut riitti mulle,et oli kokemusta hevosten käsittelystä ja ajan kanssa sitten tullut varmuus niiden kanssa. Aluksi olin vähän arka, mutta nyt ei minkäänlaiset hevoset pelota tai jännitä :)

  VastaaPoista