keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Suomen kuulumisia!

Päivittelen taas vähän täältä suomesta.

Viikonloppu meni rellestäessä ja oli tosi hauskaa. Sai vähän nollata, bilettää vaan koko yö ja viettää seuraava päivä sängyssä maaten. Saattaa joidenkin mielestä (kuten äitin) kuullostaa yhden päivän hukkaan heittämiseltä, mutta joskus se on oikeesti ihan kivaa.

Kaveri myös teki ihanaa fetajuustokanaa!

Maanantaina olin vielä vähän väsynyt viikonlopusta. Tiistaina kävin taas äitin kanssa salilla treenaamassa.
Tänään olin aamulla kaupungissa ja ostin uudet tallikengät. Ne on Mountain Horsen talvikengät ja niissä on lampaankarvavuori. Ne oli tosi kivat kävellä ja alennuksen jälkeen niille jäi hintaa vain vähän päälle kuuskymppiä!
Lisäksi ostin 2 t-paitaa ja kivan vyön ginasta, sekä sveitsin tuliaisia mm. preaidentti kahvia ja helosania. Vielä perjantaina pitäs löytää viimeiset tuliaiset.

Tänään illasta kävin Äimäraution ratsastuskeskuksessa koulutunnilla ja menin tällä
Oli oikeasti aika kamalaa. Kun on tottunut ratsastamaan ammattiratsastajien ratsastamilla hevosilla, on vähän vaikea yhtäkkiä saada ratsastuskoulun hevonen toimimaan. Tuntui, että en saanu pohjetta kunnolla läpi ja ulkoavut eivät myöskään menneet täysin läpi. Se ei rentoutunu niskasta yhtään vaan veti vaan pää pystyssä menemään. Lisäksi oli tosi vaikeaa aluksi ratsastaa synteettisellä yleissatulalla, kun on tottunut ratsastamaan laadukkaalla rasvanahkaisella estesatulalla.
Tunnin aikana sain ehkä 2 kommenttia eikä tunnista muutenkaan jäänyt käteen yhtään mitään. Mut selvis ainakin mulle se, että en halua enää käydä ratsastuskouluissa. Ja juu, ehkä olen vaan oikeasti paska ratsastaja, mutta haluan et tää harrastus on mulle mielekästä. Mielekästä se on silloin, kun saan ratsastaa samaa tuttua hevosta kokoajan. Kehityksen kannalta se olisi varmaan toki parhain vaihtoehto ratsastaa paljon eri hevosia, mutta en koe että opin mitään tunneilla, joissa saan ehkä muutaman kommentin.
 Mut tää on ihan makuasiakin. Itse kuitenkin taidan olla vielä sen verran surkea ratsastaja, että mulle vaan on helpompaa ratsastaa hevosia, jotka on valmiita paketteja, tai sitten mulla ei vaan riitä kärsivällisyys.
Nyt on kyllä melkonen masis päällä ja mietin taas, että voiko musta koskaan ikinä tulla hyvää ratsastajaa, mutta toivottavasti se menee ohi viimestään sitten kun pääsen tutun ja rakkaan Zamiran kyytiin.

Tämä viikko on menny hirveen nopeasti ja huomenna on jo torstai. Ahdistaa ajatus töihin paluusta vaikka se on vasta ens viikon tiistaina. Se matkustaminen on niin inhottavaa! Ahistaa vaan se ajatus, että nyt mun pitää taas painaa duunia seuraavat 6-7 kuukautta putkeen ja kun tulossa on vielä kesä ja laidunkausi ja kisakausi. Toki kesällä on paljon kivempaa kun on lämmin ja saa ratsastaa ulkona. Talvessa on myös huono puoli klippaaminen, kun kesällä sitä ei tarvi tehdä. Mutta toivottavasti mulla olis vielä joku kiva heppa tänäkin vuona ratsastettavana ja kehittyisin ratsastajana taas vähän lisää ja toivottavasti meillä olis sama hyvä tiimi vielä tänäkin vuonna ja saatas hommat tehtyä kunnolla porukalla.
Tuntuu, että en oo täällä suomessa ollessani saanut aikaiseksi mitään kunnollista. Mutta toisaalta tärkein oli se, että sain lomaa töistä sekä nähdä perhettä ja ystäviä. Rahaa on toki palanut ihan kiitettävästi, että sen puoleen on tullut tehtyä muutakin kuin maattua kotona.
Loppuviikon suunnitelmissa on parin ystävän näkemistä ja sitten ihan vaan kotona oleskelua perheen ja kanssa ja rentoutumista, sekä valmistautumista taas töihin palaamiseen :)


7 kommenttia:

 1. Oisko muuten mahdollista tehdä postausta jossa ois vinkkejä/ohjeita henkilölle joka ois kiinnostunut lähtemään ulkomaille heppahommiin? :)

  VastaaPoista
 2. Olisiko sulla mahdollisuutta ostaa Zamiraa?

  VastaaPoista
 3. Kommentoinkin jo aiemmin tosta Zamiran ostamisesta, mutta jos vaan on mahdollisuus niin mieti ihan tosissaan. Itsekin elätän opiskelijabudjetilla hevosta ja on kyllä kaiken sen työn arvoista. Kun asuu kotona ja tekee paljon tallihommia niin ei tule edes niin kalliiksi kun voisi kuvitella. Ja varmaan sukulaiset vois vähän avittaa sen hevosen Suomeen saamisessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä kyllä oikeasti ees halua alkaa siihen. Mun pitäis käydä töissä koulun ohella jos haluaisin hevosen elättää ja sit mulla ei olis enää yhtään aikaa opiskeluille. Se vaan on karu totuus, että mun on pakko päästää mun elämäni hevonen menemään :s

   Poista
 4. Lomalla kuuluu olla tollasta, että ei saa mitään aikaseks paitsi rahankulutuksen :D se on sitä parasta lomailua ! Nauti vielä täysillä loppulomasta ja tsemppiä sulle töihin !

  Niin ja sitten töissä taas kaikki ilo irti Zamirasta, ei noilla ratsastuskoulun hepoilla opi oikeestaan kun ne ei saa laadukasta liikuntaa, varsinkin jos on tottunut menemään ammattilaisten ratsastamilla hevosilla. ;D

  VastaaPoista