tiistai 6. joulukuuta 2011

Klippausta ja reenejä!

Olin eilen vapaalla ja tänään oli töissä äksöniä senkin edestä! Aamulla normaalisti tein kaikki aamutoimet, F tuli ratsastaan 2 hevosta ja sit se rauhotti yhen jonka sit klippasin. Tosi helpottunut olo et viimeinenkin on nyt klipattu! Mua vaan jotenki v*tutti koko päivä kun F tuntu valittavan vähän kaikesta, tai ei nyt valittavan, mut huomauttavan, ja mää otan ne aina niin henk. kohtasesti. Esim. se oli ihan hiilenä siitä kun pidin hevosella huulipuristinta pidempään kuin 15 min. Sanoi, että se on tosi paha hevoselle ja ei saa pitää sitä jos ei oo ihan pakko. Ok, saksassa me saatettiin klipata koko hevonen huulipuristin huulessa. Hevonen tällä kertaa oli vielä typeräkin, että en tiiä. Sitte se pyysi mun laittaa sen takas kun oli ite ottanu sen pois, kun se yritti klipata sen takajalkoja!
Noo hevonen oli done siinä 12 aikaan ja sit F sano et laita 3 walkkeriin, pura kaikki ruokasäkit rekasta ja pakkaa kaikki kamat treeniä varten ja sit tee hepat kaheksi valmiiksi. Olin silleen, että jaa, tänään ei vissiin lounasteta, ei pahemmin aamupalaakaan kerenny syödä. Sit se vielä soitti et kengittäjä on tulos ja mun pitää oottaa et se tulee, niin voin kertoo minkä hevosen sen pitää ottaa. Kerkesin sen jälkeen sit käyä 5 min kotona vaihtaan klippausvaatteet pois ja sit meniki mennä tyhjentää walkkeria ja tehä hevosi valmiiks. Lähettiin sit siinä kahen jälkeen ajaan De Warreen. F hyppäs 2 hevosta ja kotona oltiin siinä vähän ennen 7. Sit piti vielä pestä hevosilta jalat, pistää kylmäysgeelit ja pintelit. Pesin myös varusteet ja harkitsin myös karsinoiden siivousta, mutta kello näytti jo puolta kaheksaa, joten jätin välistä.
Huomenna taidan alottaa varttia vaille 7 et ehin tehä kaikki, kun F tulee ratsastaan jo puoli 9. Siinä menee kuitenki jonku verran aikaa aamulla ottaa pintelit pois hevosilta ja laittaa ne walkkeriin, kun nyt niillä on sellaset vyöt ja joiltaki pitää vaihtaa vielä loimet.

F lähtee huomenna taas sveitsiin ja tulee takas sunnuntaina! Eli meikä on taas yksin. Mut onhan se ihan rentoa, toivottavasti saan ratsastaa! Sunnuntaina täällä lähellä on sellanen skandinaavialaisten ihmisten illallinen ja oon menossa sinne tuon ruotsalaisen hevosenhoitajan kans, ihan hauska kun järjestävät tuollasen ja toivottavasti siellä on muitakin suomalaisia :) Ennen sitä illallista me mennään joulumarkkinoille, looking forward! Sunnuntaina mun pitää antaa hevosille heinät jo kolmelta ja F sit antaa niille ruoat kun se tulee sieltä sveitsistä.

Eipä tässä muuta tällä kertaa, toivottavasti huominen on parempi päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti