keskiviikko 29. elokuuta 2012

Laiska kuvaaja

En oo kirjoitellut nyt taas muutamaan päivään koska en oo ottanut yhtään kuvia! Ei vaan kertakaikkiaan oo kerenny. En ees tiiä, et voitteko kuvitella millasta tää työ on! Suunnitelen melkeen jokaisen minuutin ja mun pomo on tosi tarkka aikataulujen kanssa, hevosen pitää olla tasan ajallaan varustettuna kävelykoneessa.
Välillä tuntuu, et se ei ajattele yhtään aikaa kun se tekee ne pläänit.. Esim. monesti mulla on 25 min aikaa purkaa hevonen ratsastuksesta, laittaa se karsinaan syömään, pestä se, viedä se laitumelle, ottaa seuraava hevonen laitumelta, laittaa se syömään karsinaan, varustaa ja laittaa kävelykoneeseen (ja kun karsinassa ei saa harjata). Jos tekisin tuossa tilanteessa kaikki tiptop, kerkeäisin tehä tuon yhen hevosen.. Syömiseen menee about 4 minuuttia, pesemiseen 5 minuuttia, laitumelle viemiseen 5-6 minuuttia ja varustamiseen 10-15 min. Mut mun on pakko saada tuo mahtumaan puoleen tuntiin kertaa 2 hevosta.
Koko aamu on yleensä tuollaista. Sit pitäs siinä välissä yrittää ite käydä aamupalalla ja laittaa hevoselle vitamiinit ja mössöt lounasta varten valmiiksi.
Kaheltatoista koko talli on yleensä ihan kaaoksessa, pinteleitä ja suojia joka paikassa, hevoset pesemättä, osa laitumella yms.. Yritän aina saada mahdollisimman paljon tehtyä ennen lounasta, koska iltapäivällä mun pitää laittaa kaikki hevoset kävelykoneeseen ja harjata ne tiptop, lisäks ruokkia kaikki tallin hevoset, siivota karsinat ja lakaista. Sit vielä pitää pintelöidä hevosia yöksi.
Ois ihan hauska tietää, et kuinka monta askelta otan päivässä. Mut voin kertoo, et ei mun tarvis mihinkään lenkille enää lähteä, päivän liikuntakiintiö kyllä tulee ihan kiitettävästi täyteen! Lisäksi jos vielä ratsastan, on aikaa vähemmän muuhun ja samalla energioita.

Lenkkeilin koko viime viikon, koska mulle tuli joku ihme hulluus.. Nyt mulla on kaikki paikat ihan pa*kana ja en voi ottaa ainuttakaan juoksuaskelta. Nyt lisäks alko muutaman päivän sateet, joten ehkä koitan palautua vähän ja alkaa sit lenkkeilemään ens viikolla taas vähän, vaikka 2 kertaa viikossa.

Meillä on kisat huomenna ja perjantaina. Huomenna aamulla kaheksalta lähtee Anastasia ja Spaicy ja minä jään kotiin tekemään aamutallia. Lähetään sit toisella rekalla kymmeneltä Ziezon ja Donatellan kans. En tiedä, et missä ne kisat on. Luvattu kauheeta kaatosadetta, eikä mulla oo kumppareita! Unohdin ne suomeen :s Saksassa ne oli ihan parhaat, koska melkeen aina satoi kisoissa. Pitää ostaa uudet seuraavan kerran kun meen Berniin.
Eli luultavasti ei oo kuvia tulossa, koska sataa kisoissa. Toivottavasti te silti jaksatte lukea, vaikka aina ei kuvia tulekkaan.

Loppuun muutama randomkuva. Ps. Oisko teillä postausideoita? :)
4 kommenttia:

 1. Tiedän tuon kiireen niin hyvin! :D Itse hoitanut täällä kotosuomessa 30 hevosen yksityistallia yksi, tosin vain aamuvuoron. Siinäkin sai juosta, että sai ajallaan ruokittua, siivottua, loimitettua, tarhattua ja tehtyä kaiken muun. Vielä kun oon niin perfektionisti, että tallin käytävän piti olla siisti vaikka samalla siivosin karsinoita. Usein tuli syötyä samalla kun tarhasin hevosia :D

  Saako udella minkälaista palkkaa saat noista töistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkka ei oo tuntimäärään nähden kovin hyvä, mut saan kuussa 1300 euroa (1600 frangia) johon sisältyy asunto sekä aamupala ja lounas päivittäin :) Eipä sitä rahaa kauheena täällä ees kerkee tuhlaillakkaan, et säästöön menee suurin osa!
   Tällä alalla ei kauheen hyvin rahaa tule jos ei oo kokemusta monta vuotta.

   Poista
 2. Minkä tasoisia nuo kisat on missä käytte, ja mitä luokkia suunnilleen?

  Veikkaan että kävelet ainakin sen 10 000 askelta päivässä, työpäivä on sen verran pitkä että eiköhän se tuu täyteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nää sveitsin kisat tasoltaan vedä vertoja esim. saksan ja belgian tai hollannin kisoihin, mut nää on suurin osa ihan vaan kansallisia kisoja ja me hypätään luokkia 120-140 cm. Välillä on kansainvälisiäkin kisoja, kuten esim. ens viikolla 4 päivää :)

   Poista