sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Hello winter!

Nyt se on täälläkin, lumi ja kylmyys! Tämä tuli jotenki aivan puun takaa, koska viime viikolla oli vielä +22 astetta lämmintä ja täyttä aurinkoa! Vaatteita on saanu pukea päälle enemmän kuin laki sallii ja pieni paniikki iski, koska en omista kunnollisia talvikenkiä töihin! Viikko sitten tilasin netistä ns. vaelluskengät ja ajattelin, että ne ois hyvät tähän aikaan vuodesta, mutta nyt musta tuntuu, et pitäs tilata lampaankarvalla vuoratut kengät! Lisäksi pitäs saada uusia villlasukkia ja ehkä joku villanen paitakin.

Me oltiin perjantaina kisoissa ja ne oli vielä ulkokisat! Lunta ei onneksi vielä perjantaina tullut, joten sen puoleen ei ollut ongelmaa. Mukana kisoissa oli Anastasia ja Donatella ja molemmat hyppäs 130 cm sekä 135 cm. A teki puhtaan radan 130 cm luokassa, mutta aika ei riittänyt sijoille. Donatella teki puhtaan radan 135 cm luokassa ja oli sijalla 7. Eli ei häävimpi reissu! Anastasia on ainoastaan 7-vuotias ja se hyppää jo tosi kivasti! Donatella on joskus nuorempana hypänny gp:tä, nyt se on 12-vuotias.
Eilen C ei ratsastanut ollenkaan, joten mun piti ratsastaa 4 ja juoksuttaa 1. Juoksutin aamulla C:n uuden 5-vuotiaan tamman Chelsean sekä ratsastin Spaicyn ja Ziezon. Iltapäivällä käveli maneesissa puoli tuntia Anastasian ja Donatellan.
Illasta lähdin C:n kans kutsuillalliselle sinne kisapaikalle jossa oltiin perjantaina. Ruokalajeja oli 5 ja ruoka oli kyllä aivan ihanaa! Alkupala oli lohitartar, sen jälkeen oli kasviskeitto joka oli laitettu onton sämpylän sisään. Se oli tosi sulosen näkösesti tehty, mut mulla kun on tää gluteiinihommeli, niin mun piti sit pyytää se keitto kuppiin. Oli hauska kun ne toi sen keiton mulle pinkissä hello kitty kupissa kun muilla oli hienot puulautaset ja sämpylät joissa se keitto :D
Pääruoka oli härän filettä punaviinikastikkeessa ja sit jotain erinlaisia kasviksia. Sen jälkeen saatiin jotain juustoa, päärynöitä ja sulatettua suklaata. Jälkkäri oli 2 pientä palaa kakkua ja hedelmämalja. Viiniä sai juoda koko illan rajattomasti. Syöminkien jälkeen mentiin vielä baariin juomaan parit juomat ja sit ajettiin kotiin.
Tänään oon joutunu oleen koko päivän töissä.. Aamulla laitoin 8 hevosta kävelykoneeseen ja ratsastin Zamiran. Tein sen kanssa jotain omasta päästä keksittyä kouluohjelmaa ja ihan hyvin se meni. Zamira on menny ihan kivasti nyt mun kanssa ja sitä on helppo ratsastaa. Se on pari viikkoa ollu vaan mun ratsastuksessa koska sillä on nyt vähän hyppytaukoa, ei tiedä, et saadaanko sitä koskaan enää hyppäämään..

C ei ratsasta ens viikolla vissiin ainakaan neljänä päivänä, koska sillä on jotain, eli mun pitää juoksuttaa ja ratsastaa hevoset. Jotenki ei yhtään oo inspistä ja kauhee väsy ja masennus sekä koti-ikävä. Haluis vaan kotiin lopullisesti :( Mut eiköhän tää mee taas kohta ohi, mulla on näitä vaiheita aina vähän väliä. Kiva kun mulla on nyt järkyttävä kurkkukipu...

 Tällä hetkellä klipatuilla hevosilla (eli kaikilla C:n hepoilla, Spaicy klipattiin tänään) on tallissa 2 loimea. Alimmainen on horsewaren walker-loimi ja päälimmäinen horzen toppis. Yhteensä grammoissa nuilla on nyt päällä about 600-800 grammaa. Kävelykoneeseen ne menee nuilla walker loimilla ja ne on kyl tosi hyvät, kun ne ei hankaa lapoja. Nuihin meidän loimiin on lisätty lampaankarvapalat sään kohdalle ja etukappaleeseen.

9 kommenttia:

 1. millo vastaat siihen kysymyspostaukseen?

  VastaaPoista
 2. Lähetämme sinulle villasukat. Iskä ja Äiti

  VastaaPoista
 3. Hei mikä toi ajatus on että on walker loimet alla? Mulla on joskus käyny sama mielessä just lapojen säästämiseksi! Voisitko vähän avata logiikkaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska nuo mun hoidettavat hepat menee joka päivä walkkeriin, joten helppo kun ne loimet on jo valmiiks päällä :) lisäks ne tosiaan säästää lapoja!

   Poista
 4. toihan säästää tosi paljon aikaa, kun pidätte noi walkerit koko ajan päällä! Ei sitä jatkuvaa loimirumbaa!

  VastaaPoista
 5. oij oispa meilki ruotsis voinu olla kaikil tollee walkerit alla ku se oli nii tuskallista eka riisua tallitoppis tai pahimmas tapaukses ku oli monta loimee päällä ja sit heittää walkkeri selkää ja sit ku otti koneesta nii taas tallitoppikset päälle.. siin loimirumbassa menee nimittäi aikaa iha sikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä oli saksassa sama homma.. ja siellä piti hepat vielä harjata aina kun laitto walkkeriin! täääl on tosi kätevää tämä! aamulla ratsastuksen jälkeen harjaan hepat kunnolla ja iltapäivällä ei tarvi riisua enää kaikkia loimia pois :)

   Poista