tiistai 15. tammikuuta 2013

Kouluvalkka nro. 2

Tänään oli siis taas C:n kouluvalkka ja menin tietysti Zamiralla. No tämän päiväinen tunti oli tosi hyödyllinen ja avasi mun silmät!
Ensinnäkin liikutan mun käsiä ihan huomaamattani. Luulin, että pidän käsiä rauhallisesti toistensa vieressä, mutta oikeasti liikutan niitä aivan liikaa. Lisäksi käsivarret heiluvat harjoitusravissa. Laukassa liikutan sisäkättä liikaa ja en oikeasti edes huomannut sitä! C huusi mulle, että pidä kädet paikallaan ja luulin pitäväni, mutta oikeasti ne liikkui liikaa.
Me tehtiin aluksi pohkeenväistöjä ravissa ja sain vasta nyt tietää, että hevosen saa väistämään pelkällä lantion liikkeellä ja toki pohje siinä mukana. Mut oon jotenki aina luullut, että satulassa pitää aina istua suorassa, mutta nyt se mielikuva on murskaantunut. Tuli jotenki tosi tyhmä olo, kun oon jo vuosia tehnyt pohkeenväistöjä, mutta nyt vasta opin, että miten se oikeasti tapahtuu. Tuli sellanen olo, että oon takas lähtöpisteessä ja mun pitää aloittaa perusasioista.
Lopussa me laukattiin suoralla uralla 4 metriä urasta sisälle päin ja mulla se meni aivan plörinäksi. Meidän piti laukata kahden sellasen tötterön välistä ja sit laukata suoraan ja kiertää yks tötterö ennen kääntymistä lyhyelle sivulle. Zamira laukkas aivan vinossa ja se oli aivan levinnyt mun käsiin. En jotenkin saanu sitä yhtään kontrolliin. Lisäks se ei jotenkin luottanu muhun ja kiihytti aina niiden tötteröisen välissä ja tuntu välissä, että se oli aivan paniikissa. Myöskin se laukassa jumitti yhesti, kun toinen hevonen laukkas sitä vastaan, mutta välissä oli kuitenkin paljon etäisyyttä. Mua niin ottaa päähän, kun se ei aina luota muhun ja siihen, että en ohjaa sitä siihen hevoseen pahki. Sit jos jotain tuollasta sattuu, niin se alkaa kyttäämään kaikkia muita hevosia.
C sit käski mut alas sieltä selästä ja nousi ite kyytiin ja teki sen laukkatehtävän täydellisesti, Zamira oli täydessä kontrollissa ja laukkas suorassa. Lopuksi sain itekkin yhen onnistuneen suorituksen. C:n ollessa selässä se näytti, että miten mä ratsastan ja en tiennyt, että pitäskö itkeä vai nauraa, sillä se oli aika kamalan näköistä. Mut nyt tiedän taas vähän lisää asioita, joihin mun pitää kiinnittää huomiota ratsastaessa.
Harmikseni missaan nyt 2 valmennusta, koska meen suomeen, mutta niitä pitäs olla vielä 4 kertaa kun tuun takas.


6 kommenttia:

 1. Kyllä se siitä lähtee! Ihanaa että pääset valmennuksiin. :)

  VastaaPoista
 2. Sillä videolla, jonka jokin aika sitten julkaisit, mun mielestä sun ratsastus näytti tosi hyvältä. :) Ei sun tarvitse huolehtia. Eihän kukaan ole täydellinen ja kaikilla on omat virheensä, jostainhan se pitää aloittaa. (:

  VastaaPoista
 3. Don't worry! Mä luulin oikeesti osaavani jotain kun lähdin työssäoppimaan, mutta sain aloittaa kaiken uudestaan.

  Toistoja, toistoja ja mahdollisimman paljon erilaisia hevosia alle, niin siinä se taito kehittyy.
  Tää on siitä kiva laji, että kukaan ei oo koskaan valmis! C:llä on varmasti aika paljon enemmän kilometrejä kuin sulla, joten tämäkin edistyminen on jo huimaa sun kohdalla, tsemppiä jatkoonkin!

  VastaaPoista
 4. Haastoin sinut!
  http://kreetanhevoselamaa.blogspot.fi

  Todella mielenkiintoinen blogi, seuraan aktiivisesti!

  VastaaPoista
 5. Kivan oloinen blogi! :) Tsemppiä, kyllä se siitä lähtee!

  VastaaPoista
 6. Sulle olis tollanen haaste/tunnustus, joku sellanen :D http://workingwithmaster.blogspot.fi/2013/01/kysymyshaasteita.html

  VastaaPoista